Kontakt
Čebelarsko društvo Lukovica
Brdo 8
1225 Lukovica
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Kaj smo počeli v letu 2017

Spoštovane občanke, spoštovani občani, vabljeni na apiterapijo v čebelnjak na Brdu

V Čebelarskem društvu Lukovica smo s pomočjo Čebelarske zveze Slovenije prenovili del društvenega čebelnjaka na Brdu, kjer zdaj živi in deluje apisoba.

Vabljeni na 15. Čebelarski praznik v Laško

V soboto, 20. maja, 2017, bo v Laškem 15. Čebelarski praznik, ki se ga bomo udeležili tudi v našem društvu.

Vabljeni, da se nam pridružite, organizirali bomo prevoz z avtobusom, dogodka se bomo udeležili tudi z društvenim praporom.

Več informacij je na voljo pri tajnici Katji Nakrst (051 273 463).

Urejanje okolice čebelnjaka in pomen reje čebeljih družin

Vabljeni v soboto, 16. 4. 2016 ob 8. uri, k društvenemu čebelnjaku na Brdo, kjer bomo tudi letos uredili okolico.

Urejena okolica z urejenim gredicami in zasajenimi medovitimi rastlinami še bolj poudarja pomen reje čebeljih družin. Tudi tokrat bomo dali poudarek na urejanju okolice, praktičnem prikazu oskrbovanja čebeljih družin in pomenu zasaditve medovitih rastlin.

Po končani delovni akciji sledi skupen ogled čebeljih družin v društvenem čebelnjaku ter možnost vprašanj ter pogovora ob začetku čebeleraske sezone.

Vabljeni na mašo ob kapelici sv. Ambroža na Brdu

Čebelarke, čebelarje in vse ljubitelje čebel, v soorganizaciji s Čebelarsko zvezo Slovenije, vabimo, da se v ponedeljek, 11. aprila 2016 , ob 17.00 uri, ob kapelici sv. Ambroža pri Čebelarskem centru Slovenije udeležite svete maše, namenjene spominu na vse čebelarje, ki so umrli v minulih letih, in priprošnji za dobro čebelarsko letino.

Sveto mašo bo daroval prošt g. Jožef Lap. Po maši pa se bomo skupaj s člani sosednjih društven, praporščaki in drugimi gosti zadržali ob klepetu pri društvenem čebelnjaku.

Vabljeni!