Domov | Aktualno | Kaj smo počeli v letu 2017

Kaj smo počeli v letu 2017

 JANUAR – Občni zbor

 FEBRUAR – Udeležba na občnih zborih: Krtina Dob, Kamnik, Domžale, Mengeš

 MAREC – Pregled čebel na prosotnost spor noseme

 MAREC - Obrezovanje in nega sadnega drevja (sadovnjak Brdo, g. Mavec). Vsakoletna predstavitev in srečanje v sadovnjaku nas opominja, da smo čebelarji povezani z sadjarji, kakor tudi z ostalim kmetijskim sektorjem. Ker ste nekateri večji kmetje, drugi manjši vrtičkarji, vsi pa imamo radi naravo je srečanje zanimivo za vse nas. Gostitelj Roman pa vedo pripravi zanimivosti, tako da se srečanja razlikujejo iz leta v leto ...

 MAREC - Udeležba na rednem občnem zboru ČZS

 MAREC – Celovito barvanje čebelnjaka

 APRIL – Udeležba na sestanku o zdravstvenem stanju čebel, kjer smo debatirali o prezimitvi čebeljih družin in o ukrepih, priporočilih skozi leto

 APRIL – Maša ob kapelici sv. Ambroža na Brdu

 APRIL – Otvoritev prenovljenega čebelnjaka. Zahvala ČZS za sofinanciranje in financiranje pogostitve po končani otvoritvi. Hvala g. župniku za lep blagoslov, g. županu, g. Noču za pozdravne besede, g. Pušniku za jedrnato predavanje o apiterapiji in povezovalki programa ge. Barbari Hace.

 APRIL - Urejanje okolice čebelnjaka. Tradicionalna delovna akcija. Odlična udeležba in veliko opravljenega dela. Pohvala tudi članom ČD Domžale za pridružitev.

 APRIL - 3. Tradicionalno čebelarsko srečanje (shod) na Črnivcu na povabilo ČD Kamnik.

 APRIL - Izobraževanje s področja zdravstvenega varstva čebel s poudarkom na zdravljenju in obvladovanju varoze, 4. sklop, izvajalka: Jana Kapelj, dr. vet. med., ki je bilo v Kulturnem domu Dolsko

 MAJ – Čebelarski praznik v Laškem (20.5.). Udeležili smo se ga z mini busom

 JULIJ – Omogočili smo, da vsak član lahko brezplačno pridobi čebeljo matico. Kupljenih in razdeljenih je bilo 32 čebeljih matic.

 JULIJ – Organizirali smo nakup sladkorja.

 AVGUST – Strokovna ekskurzija 2017 v sodelovanju s ČD Mengeš. Tokrat je bilo potrebno naročiti za vsako društvo samostojen avtobus. Super, čeprav se radi družimo. Začeli smo na postajališču s kavico. Na svoji domačiji sta nas sprejela zakonca Kovačič, kjer sta predstavila njuno čebelarstvo. G. Kovačič nas je spremljal tudi preko dneva. Ogledali smo si cerkev Sv. Lovrenca, kjer je služboval A.M. Slomšek in si ogledali župnijsko vinsko klet. Sledil je ogled repnice Najger, Zbirke starin Travnikar. Zaključili smo s kosilom in kozarčkem odličnega domačega vina v gostilni Erban.


 OKTOBER – Organizirali in realizirali smo kostanjev piknik. Bilo je polno odličnih dobrot. Zaradi slabe letine jabolk pa je bilo manj jabolčnih štrudljev in domačega mošta. Vsi ki pa smo se udeležili tega piknika pa vemo, da je bilo tudi nekaj mesa, pečenega na starodavni način

 NOVEMBER – Tradicionalni slovenski zajtrk (brezplačno podarili več kot 30 kg medu). Udeležili smo se v vrtcu na Prevojah, šoli v Krašnji in v Blagovici. Skupaj z županom smo obiskali otroke s posebnimi potrebami v OŠ Roje.

 NOVEMBER – V soorganizaciji ČD Domžale in Krtina Dob smo se udeležili izredno zanimive okrogle mize z naslovom Ali dovolj poznamo čebelje pridelke in njihov pozitivni vpliv na nas. Okrogli mizi je sledila degustacija čebeljih pridelkov.

 DECEMBER – Ambroževa sveta maša. Udeležba s prapori na Novi Štifti, v Dobu in na Viru ...

 DECEMBER – Oddali smo besedilo za monografijo o čebelarskih praporih.

 DECEMBER – novoletno srečanje in novoletni ples v soorganizaciji s ČD Domžale in ČD Krtina Dob. Odlična udeležba, bogat srečelov in zanimive igre. Zahvala vsem, ki ste se udeležili in pomahgali pri tej prireditvi. Zahvala predvsem Vinku Nakrstu in Tonetu Cirerju, ki sta pridobila večje število dobitkov po celi občini in pri izdelovalcu panju Kržetu iz Vrhnike brezplačnio pridobila nov 7 satni až panj, ki smo ga na plesu dobro unovčili.