Domov | Zgodilo se je | Občni zbor 2012

Občni zbor 2012

Konec prvega meseca v letu, natančneje v petek 27. januarja, smo se čebelarji in čebelarke Čebelarskega društva Lukovica zbrali v gostišču Čebelica na Brdu na rednem občnem zboru. Vendar pa je v čebelarskih vrstah »brenčalo« tudi zato, ker je bil tokratni občni zbor volilni.

V uvodnem pozdravu je navzoče nagovoril predsednik društva Ljubomir Samotorčan, ki je vodenje zbora predal Henriku Omahni. Z minuto molka smo se poklonili Antonu Markovšku, dolgoletnemu članu in velikemu ljubitelju čebel. V nadaljevanju pa so poročila o delu v društvu podali predsednik, tajnik, blagajničarka, predsednik nadzornega odbora in skrbnik društvenega čebelnjaka. Iz podanih poročil in nagovorov gostov iz sosednjih društev je razvidno, da je za nami uspešno leto.
Članom so bila nato podeljena priznanja Antona Janše II. in III. stopnje za posebne zasluge za dvig slovenskega čebelarstva ter društvene zahvale, seznanili pa smo se tudi z informacijo, da je na Čebelarsko zvezo Slovenije podan predlog za prestižno priznanje Antona Janše I. stopnje za Albina Zajca.
Nadalje je bil potrjen nov upravni odbor za naslednje 4-letno (mandatno) obdobje, in sicer v sestavi: Mitja Nakrst (predsednik), Anton Cirer (podpredsednik), Katja Pirnat (tajnica), Barbara Dimc (blagajničarka) in člani: Franci Hribar, Henrik Omahna, Matija Barle, Vinko Nakrst, Srečko Zalaznik, Drago Hribar ter Janez Burkeljca. Predsednik nadzornega odbora je postal Ljubomir Samotorčan, člana pa Venčeslav Karner in Stane Pšajd.
Novi predsednik je nato predstavil program dela za tekoče leto. Vsak mesec se v našem društvu nekaj dogaja, člani se tako lahko udeležijo izobraževalnih predavanj, urejanja okolice društvenega čebelnjaka, strokovne ekskurzije, predavanja o delu v sadovnjaku, obisk v vrtcu z medenim zajtrkom … Vsako prvo sredo v mesecu ob 18. uri pa so v društveni pisarni na Brdu debatni večeri, kjer člani diskutiramo o aktualnih čebelarskih temah.
Občane, ki jih čebelarska tematika zanima, vabimo, da se nam pridružijo na debatnem večeru, kjer se boste spoznali s čebelarji in z veseljem vam bomo pomagali do prve čebelje družine na vašem vrtu.
Posebna zahvala pa velja dosedanjemu predsedniku Ljubomirju Samotorčanu in dolgoletnemu predsedniku, v zadnjem mandatu pa podpredsedniku, Albinu Zajcu za njuno plemenito delo v korist Čebelarskega društva Lukovica.

(Članek iz Rokovnjača, februar 2012)