Domov | Aktualno | Dobrote iz srca

Dobrote iz srca

Društvo se je uspešno prijavilo na razpis LAS Srca Slovenije s katerim bomo vzpostaviti pogoje in ponuditi podporno okolje za razvoj dejavnosti na podeželju, ki bo omogočal ženskam na podeželju dodaten zaslužek, vir za preživetje ali potencialno zaposlitev.  V času krize, ko je vse več brezposlenih se tudi status žensk na podeželju slabša. Prodaja pekovskih in drugih izdelkov je lahko odlična priložnost, da so bolj finančno neodvisne, zato jim bo na voljo prostor/kuhinja urejena po standardih za peko, tečeji peke za osvojitev novih znanj, usposabljanje za varno delo z živili, njihovo označevanje in prodaja. Skozi projekt se bo izbrala primerna embalaža in razvila celostna podoba le-te ter definirale prodajne poti. Za prenos znanj med generacijami se bodo organizirali tečaji peke. Nastala bo tudi knjižica z recepti.

V projektu bosta sodelovali dve društvi, ki se ukvarata z razvojem podeželja in združujeta več kot 100 podeželskih ženske v občinah Litija in Šmartno pri Litiji.

Društvo se je uspešno prijavilo s pomočjo regijskega stičišča za nevladne organizacije Osrednejslovenske regije, ki bo nudilo društvu tudi mentorstvo in podporo pri vodenju in izvajanju projekta.