Domov | Zgodilo se je

Zgodilo se je

Razstava Tihožitja

Likovna razstava v sodelovanju z društvom Me Vi Art.

Razstava koledarjev

Ponosni smo, da smo s to razstavo pomagali predstaviti koledar "Ribniki v občini Lukovica" učencev o.š. Janko Kersnik Brdo- turistični krožek, ki že vrsto let deluje pod temo Moj kraj moj ponos. Na razstavi je s svojimi starimi koledarji sodeloval tudi Peter Slana ljubitelj starih koledarjev ter voščilnic.

Razstava Angelov

Likovna razstava slik akademske slikarke Lučke Lamiel.

Razstava Sv. Martin krsti vin

Predstavitev vinarja g. Benčina, razstava tihožitij različnih slikarjev spremljajoča delavnica- spoznavanje vinorodnih območij, kultura pitja vina ter razstava vezenin v tehniki rešilje delo Mojce Hieng, članice društva Skrinjca.

Razstava unikatne keramike Brigite Herjavec

Na razstavi so prikazani izdelki Brigite Herjavec - izdelovalke unikatne keramike,
ročno izdelane lutke Eme Hribovšek ter poslikane svilene rute kreatorke Mateje Tonin.

Razstava skrinjc

Avtor skrinjic ter portalov starih vhodnih vrat  je Janko Drča.Replike starih ur ter slik na skrinje  pa so delo Majde Ogrinc Poudarek vse razstave je na starih slovenskih slikah- vzetih iz skrinj, stenskih slik, omar, …

Razstava : predstavitev Srca Slovenije

V okviru te razstave so potekale različne delavnice, pohodi, predstavitev turističnih točk v Srcu Slovenije, ter spremljajoče razstave krajev, slik iz umetniških delavnic, ter drugih izdelkov, narejenih na delavnicah.

Razstava slik akademske slikarke Neve Vranešič Virant


Razstava starih prevoznih sredstev

Razstavljene so slike starih avtomobilov fotografinje Darinke Mladenovič V galeriji je bil razstavljen motor oz. del motorja starega fička - tako da so obiskovalci morali ugibati kaj je to.
Povorka starih prevoznih sredstev do Gradiškega jezera pri tem je sodelovala tudi godba Lukovica, ki nam je zaigrala nekaj pesmi s ...

Razstava Rezbarij živali in dela lovske družine Lukovica

Sodelovanje z lovsko družino Lukovica- predstavitev lovcev kot skrbnikov živali, sodelovanje z lovsko družino Domžale Razstava rezbarij - živali v lesu dala rezbarja Petra Gučka.

Poroka v rokovnjaški deželi

Poroka, kjer smo predstavili več ljudskih običajev, ter na ta način tudi predstavili različna lokalna društva in naš kraj širši javnosti.

Razstava ob 200 letnici napada Rokovnjačev na poštno kočijo

Predstavitev slik – podlaga ilustracij za knjigo Črtice- zgodbe Črnega grabna sodelovanje z društvom Fran Maselj Podlimbarski razstava oblek rokovnjačev in francoskih vojakov_ sodelovanje s turističnim društvom Lukovica in turističnim društvom Gradišče V Florjanovi sobi pa je bila razstava velikonočnih ...

Razstava Gregorjevo

Sodelovanje z društvom za izobraževanje v tretjem življenjskem obdobju Lipa Domžale punčke iz cunj za Unicef.
Predstavila se je tudi likovna sekcija s slikami ter recitali ljubezenskih pesmi sodelovala pa je tudi fotografinja Darinka Mladenovič s fotografijami ptice v letu.

Razstava Valentin ima ključ do korenin

Sodelovanje z Rokodelkami Moravške doline - prikaz njihovih ročnih spretnosti- rož iz papirja, vezenin,
cvetličarno Nuša, revijo Gea- revija za naravno , bio pridelovanje, razstava lesorezov vrtnic Slavka Jarc, sodelovanje z vrtcem Medo. Zanimivost razstave je bilo ko so otroci iz vrtca posejali semena in si ...

Razstava plemiških in škofovskih grbov Slovenije

Sodelovanje z društvom Heraldika Slovenica slavnostni govor ter recital Tone Kuntner, predstavitev  in pomen slovenskega grba in njegova geomantska razlaga po oblikovalcu grba geomantu Marku Pogačniku.