Kontakt

Društvo za razvoj podeželja LAZ
Zgornja Jablanica 1
1275 Šmartno pri Litiji
Slovenija


M: + 386 (0)51/312 739
E: info@laz.si
Rezultat iskanja slik za fb
About us - Association for rural development LAZ, Slovenia

Društvo LAZ je nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu in sicer na področju razvoja podeželja in na področju spodbujanja razvoja turizma na območju občine Litija in občine Šmartno pri Litiji.

Društvo je povezovalec in promotor turistične ponudbe Jablaniške doline:

Jablaniška dolina

Društvo izvaja projekt:Društvo je član:


Društvo je soustanovitelj: 


Društvo upravlja pisarno:


Naše programe sofinancirajo:
 


 
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

20. OBLETNICA DRUŠTVA LAZ

Društvo za razvoj podeželja LAZ letos praznuje 20. obletnico svojega delovanja.

Okroglo obletnico bomo s pestrim kulturnim programom in podelitvijo priznanj praznovali v soboto, 17. februarja 2024 ob 19.00 uri v Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji

Nočni pohod v Gradišče pri Litiji

V petek, 26. 1. 2024, ste ob 20.00 uri prisrčno vabljeni, da se nam v soju mesečine in bakel pridružite na Nočnem pohodu v Gradišču pri Litiji.

Natečaj za okusne sladke "štrukeljce"

Vabimo vas k sodelovanju v natečaju za okusne sladke "štrukeljce" na dogodku "Dobrote Jablaniške doline 2023", ki ga prireja Občina Šmartno pri Litiji v sodelovanju z Društvom za razvoj podeželja Laz.

2. srečanje partnerjev projekta EUROFOLK

Med 18. in 19. avgustom 2023 je na idiličnih lokacijah - gradu Bogenšperk in v Šmartnem pri Litiji potekalo 2. srečanje partnerjev projekta EUROFOLK. Dogodka so se udeležili projektni partnerji treh držav: Avstrije, Hrvaške ter Slovenije. S skupno udeležbo prek 70  tujih državljanov, so se oblikovali edinstveni mostovi med Občino Pliberk (Avstrija), Občino Breznički Hum (Hrvaška) in Šmartnem pri Litiji (Slovenija). Koordinator izvedbe partnerskega srečanja je bil Društvo LAZ, ki že 20. leto deluje na območju Jablaniške doline.


18. Pohod po Jablaniški poti

 Zaradi napovedi slabega vremena je 18. pohod po Jablaniški poti prestavljen na nedeljo, 16. aprila 2023l

Društvo za razvoj podeželja LAZ vabi na  tokrat že 18.  pohod po Jablaniški poti, ki bo v nedeljo, 16. aprila 2023. Start pohodnikov je med 7:00 in 10:00 pri GD v Zgornji Jablanici.