Kontakt

Društvo za razvoj podeželja LAZ
Zgornja Jablanica 1
1275 Šmartno pri Litiji
Slovenija


M: + 386 (0)51/312 739
E: info@laz.si
Rezultat iskanja slik za fb
About us - Association for rural development LAZ, Slovenia

Društvo LAZ je nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu in sicer na področju razvoja podeželja in na področju spodbujanja razvoja turizma na območju občine Litija in občine Šmartno pri Litiji.

Društvo je povezovalec in promotor turistične ponudbe Jablaniške doline:

Jablaniška dolina

Društvo izvaja projekt:Društvo je član:


Društvo je soustanovitelj: 


Društvo upravlja pisarno:


Naše programe sofinancirajo:
 


 
Koledar dogodkov
29. maj 2022, ob 9.00 uri

Dan jagod in špargljev

Breg pri Litiji
V nedeljo, 29. maja 2022 pridite na Breg pri Litiji na kulinarični dogodek, dan jagod in špargljev od 10. ure dalje. 
 


Več >>

Dan jagod in špargljev

 Zadnjo majsko nedeljo poskusite domače jagode in šparglje

 
Kulinarika in prijetno druženje za vso družino je vodilo prireditve Dan jagod in špargljev, ki se bo v nedeljo, 29. maja 2022 odvijala v vasici Breg pri Litiji. Breg pri Litiji je od Litije je oddaljen dva, od  Ljubljane pa 40 kilometrov. V dobre pol ure vožnje  iz prestolnice se na podeželju lahko naužijemo svežega zraka in domačih dobrot.

 
Od 10. ure dalje boste lahko na prireditvi, ki bo letos že dvanajstič potekala pri gasilskem domu na Bregu pri Litiji, poskusili okusne jedi iz špargljev in jagodne sladice. Kulinarične užitke bodo dopolnile še sveže pečeno meso iz žara. Sveže jagode in šparglje boste lahko tudi kupili.
 
Domačini bodo na stojnicah predstavili lokalne dobrote in izdelke domače in umetnostne obrti.  Tako kot vse na prireditvi, bo tudi glasba "domača". Vsi obiskovalci si boste lahko ogledali obnovljeno Zbirko Savskih prodnikov, ki smo ji dodali še zbirko ptic, ki živijo v porečju reke Save.

 
Prireditev organizira Društvo za razvoj podeželja LAZ.

17. pohod po Jablaniški poti

 V soboto 2. aprila 2022 vas vabimo v  srce Slovenije na tokrat že 17. POHOD PO JABLANIŠKI POTI, ki ga organizira Društvo za razvoj podeželja Laz iz Jablaniške doline (Šmartno pri Litiji).  Na pohod ste vabljeni vsi že utrjeni pohodniki, kot tudi pohodniki začetniki, saj naša krožna pot ni zahtevna.

Delavnica "Se da danes (pre)živeti brez stresa?"


V torek, 16. novembra 2021 vabimo na delavnico "SE DA DANES (PRE)ŽIVETI BREZ STRESA?", kjer bomo spoznali različne načine, kako se v današnjem času zoperstaviti stresu, ga zmanjšati in poskrbeti za svoje dobro počutje.

Letna ekskurzija na Solčavsko in v Logarsko dolino


Vsako leto se s člani Društva za razvoj podeželja Laz odpravimo na strokovno ekskurzijo v okviru katere is ogledamo dobre prakse razvoja podeželja v Sloveniji ali v tujini. Letos smo načrtovali tri-dnevni obisk Moravske na Češkem, pa nam je trenutna situacija povezana s Covid 19 prekrižala načrte. Zato smo se povezali s podjetjem Natur-Etno Alp, trajnostni turizem - svetovanje in raziskave iz Mozirja in skupaj izvedli enodnevno ekskurzijo. Odkrivali in spoznavali smo zanimivosti Solčavskega in Logarske doline. 

Srečni smo, da uživamo privilegij bivanja na podeželju


V Društvo za razvoj podeželja Laz smo vključeni posamezniki, ki nas zanima izboljšanje življenja na podeželju. Srečni smo, da uživamo privilegij bivanja na podeželju. Lepote naših krajev delimo z izletniki, pohodniki, turisti, počitnikarji, ki nam predstavljajo odjemalce za izdelke in storitve iz dopolnilnih dejavnosti domačij. Uživamo zdravo hrano, ki smo jo pridelali sami ali kupili pri sosedu. Imamo vse, »kar imajo veliki«. Imamo kvalitetno družbeno, socialno in bogato kulturno življenje. Naši otroci so umirjeni in zadovoljni, družijo se v skupnih prostorih krajanov, ki smo jih uredili v vaseh. Gojimo dobre sosedske odnose.