Kontakt
DRUŠTVO ZA KAKOVOST ŽIVLJENJA LEP JE DAN
Dvor pri Polhovem Gradcu22a, 1355 Polhov Gradec
Email: drustvolepjedan@gmail.com
Facebook profil: Lep je dan
Spletna stran: http://srce-me-povezuje.si/lepjedan/

Davčna številka: 56824343
Trr: SI56 191465012606563,  Deželna banka Slovenije d.d.
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Nam se kvačka-pletemo vezi med generacijami

 V okviru 8. Dneva za spremembe Slovenske filantropije vabimo vse - otroke, očke, mamice, dedke, babice, tete, strice, ... da se nam pridružite to soboto, 08.04.2017, ob 10. uri, pri Gostilni Pograjski dom v Polhovem Gradcu, kjer bomo s kvačkami pletli vezi med generacijami, se družili in utrjevali razrahljane vezi med nami.

Naši otroci bodo ustvarjali letom primerno - risali, delali lepljenke, origami ... 

S seboj prinesite kvačke in dobro voljo ... Luštno nam bo!


Skupno spuščanje gregorčkov v Božno

 Pridi skupaj nam bo lepše!

KVAČKAMO IN RECIKLIRAMO

 Društvo Lep je dan in Breja Preja vabita vse mamice, babice, otroke, dekleta, tete, strice, očete ... na 1. MEDGENERACIJSKO DELAVNICO na temo "KVAČKAMO IN RECIKLIRAMO". 

 
Dobimo se v ponedeljek, 06.02.2017 ob 17. uri v Polhograjski graščini. S seboj prinesite šumeče plastične vrečke, kvačke in veselje. 
 
Prisrčno povabljeni!

2.knjižni večer

 

ZAČETKI GORSKEGA TURIZMA NA SLOVENSKEM- Mednarodni dan gora

 Dežela na sončni strani Alp se je z množico književno obarvanih dogodkov pridružila mednarodni pobudi Brati gore, ki jo je ob praznovanju mednarodnega dneva gora 2015 pripravila Alpska konvencija. Slavljenje alpske kulture in alpske literature se bo v letošnjem letu 2016 nadaljevalo.

Alpska konvencija je mednarodna pogodba, ki so jo sklenile alpske države (Avstrija, Francija, Italija, Liechtenstein, Monako, Nemčija, Slovenija in Švica) ter EU. Glavni cilj te pravno zavezujoče mednarodne pogodbe je spodbujanje trajnostnega razvoja na območju Alp, varstvo Alp in interesov ljudi, ki živijo na tem območju. Alpska konvencija obravnava najpomembnejše vidike življenja v Alpah: turizem, transport, varstvo narave, prostorsko načrtovanje, energija, hribovsko kmetijstvo, gorski gozd, podnebne spremembe, prebivalstvo in kultura.

Brati gore je več kot le praznovanje kulturne raznolikosti v Alpah in povezovanje gora in umetnosti. Je tudi način, kako povezati ljudi v alpski regiji, kljub fizični ločenosti. Ljubitelji knjig in njihovi avtorji so tako imeli priložnosti razpravljati o podobnih izzivih in iskali namen, pomen ter vpliv alpske literature. V okviru prve izvedbe pobude Brati gore je bilo decembra 2015 organiziranih skoraj 100 dogodkov, ki so potekali v štirih jezikih (in številnih alpskih narečjih), v osmih državah na celotnem alpskem območju.

V okviru pobude Brati gore partnerji Alpske konvencije po vsej alpski regiji tudi letos organizirajo različne dogodke, katerih namen je promocija in praznovanje kulturne raznolikosti v Alpah.