Domov | Dejavnosti | Pravljične urice

Pravljične urice

V Društvu Lep je dan se zavedamo, kako pomembno je branje pravljic za razvoj naših otrok. To je bil tudi glavni razlog za odločitev, da v okviru društva redno organiziramo pravljične urice. Pravljične urice otrokom prinašajo zamisli, ideale, vrednote, cilje in navade. Pripomorejo tudi k razvoju otrokove samozavesti, mu prinesejo notranje zadovoljstvo in izpolnitev ter dajo življenju nov smisel. S pripovedovanjem krepimo tudi otrokovo sposobnost poslušanja in koncentracijo, širimo njegov domišljijski svet in s tem ustvarjamo temelje za večjo ustvarjalnost.

In ker pravijo, da brez pravljic ni otroštva, vas povabimo, da svojim otrokom berete pravljice čimbolj pogosto (če je možno vsak večer), saj bo to njihova najboljša popotnica v življenju.

V našem Društvu pa vam želimo pri tem priskočiti na pomoč in zato za vaše otroke v Polhograjski graščini organiziramo pravljične urice.


Zato vabljeni, da mas spremljate in pripeljete otroke, saj se imamo prav luštno. Po vsaki prebrani pravljici sledi tudi aktivnost, ki se navezuje na samo pravljico (včasih plesna, spet drugič ustvarjalna, malo kuharska ali pa veliko gibalna ...).

Dogodek traja 1 uro. Namenjen je otrokom starim od 3 do 9 let. Starši se nam lahko na dogodku pridružite, lahko pa medtem odidete na klepet, kavico ali sprehod po čudoviti okolici Polhograjske graščine.