Domov | Zgodilo se je | 1.nočni pohod na Rašico

1.nočni pohod na Rašico

Ideja je padla pred dobrim tednom in bila je dobra ideja!

Bil je petek in bila je noč, Jane je kot običajno zamujal (otroci pa to), nato pa smo se le dobili pri Oranžeriji.
Ni nas bilo težavno prepoznati – gojzarji, lučke, palice, morda je malo le izstopal mož z mobitelom in čudnim žvižganjem, a tudi tega se navadiš. Prižagali smo lučke in akcija. Punci sta držali strogi tempo, pri Mengeški koči, smo ju, v strahu pred slabim vremenom, malo premešali med nas, ziher je ziher. Samo pot nam je popestrila kar okolica – umikanje blatnim pastem, koordinacija med mnogimi potmi in čudno oglašanje „gozdnih“ živali.Po dveh urah pa smo ga zagledali – stolp namreč in na vrsti je bila zaslužena malica (ki bi ji mnogi rekli kar ptičja hrana). Seveda smo se povzpeli tudi na stolp in občudovali razsvetljeno okolico – neprecenljivo (nekaj kar se na da kupiti z MasterCardom ali kako že gre reklama). Ker smo med samo potjo več ali manj le sopihali, smo si tu dali duška s poziranjem, če nam je uspelo, pa naj vsak presodi sam...


Ker pa je ponoči še vedno hladno, smo se odločiti za odhod, seveda po drugi poti mimo gardu Jable, do mesta herojev – Mengša.

In kaj naj rečem za konec, morda le to da je tstemu, ki ni šel zraven lahko žal, saj smo uživali, se presmejali in nahodili, le kaj več si človek še lahko želi in kar vem zagotovo je to, da se kmalu spet vidimo tam gori, kjer ni greha.

Hvala Martinu za vodenje in slikanje ter ostalim za super družbo.


fantomas