Domov | Zgodilo se je | Izlet MEDOKA - Medvedja ...

Izlet MEDOKA - Medvedja jama 17.4.2010


Vreme je narekovalo potek izleta, tako da smo ga prestavili iz nedelje na soboto. Štart smo imeli v dolini Korošice, kjer je direktor Jane prvo imel prikaz vožnje po zahtevnem terenu, nato pa še prikaz celotnega fotografskega znanja (beri Janeta smo spet čakali). Pot se je začela po lepi stezici posejani s čemažem in v zavetju visokih bukev.

Cikcak se je vila pot, tu pa tam se je malo odprl pogled na okolico, sicer pa so oblaki in vulkanski pepel v zraku skrbeli da sonce ni bi preveč sijalo in bi nam bilo prevroče.


Nekateri so konaj čakali na postanek za malico pri lovski koči, nato pa je sledilo le še malo gaženja po snegu in prispeli smo pred Medvedjo jamo.


Medvedov sicer ni bilo, so jamski lovci žal vse polovili, ostale pa so mnoge kosti, ostali prebivalci jame in jamske tvorbe (predvsem jamsko mleko je prevladovalo, kot smo zvedli pri strokovni razlagi.

Bilo je še časa za malo oddiha in odkrivanja otroka v sebi.Poti proti Mokrici in nato Kompoteli zaradi količine snega, slabega vremena in pomanjkanja primerne opreme nismo nadaljevali, smo pa sestop nadeljevali po drugi poti, nekateri celo brez podplatov.


Bil je zelo lep izlet, poln miru in veselja, tako da že čakamo da skopni sneg in se odpravimo proti Tržiču, mimo Zelenice na Vrtačo, romarski kraj Tržičanov.


Se vidimo, Fantomas

več slik pa v galeriji na youtubu filmčki