Domov | Zgodilo se je | Medoka Tabor Rovinj

Medoka Tabor Rovinj

Polni velikih pričakovanj smo le dočakali dan, ko smo se odpravili na prvi prvomajski tabor MEDOKA. Družba osmih navdušencev športnih dejavnosti smo se nastanili v apartmaju Košara, kjer so nas lastniki lepo sprejeli.

Tisti večji navdušenci plezanja (Rok, Janez in Damjan) so prispeli predčasno, saj so hoteli polno izkoristiti že prvi dan. Proti večeru pa so po daljšem iskanju apartmaja prispeli še štirje člani (Andreja, Maja, Martin in Miha). Nekateri udeleženci tabora smo se srečali prvič, zato smo prvi večer izkoristili predvsem za spoznavanje.

Drugi dan druženja smo pričeli s skupnim zajtrkom, nakar smo se odpravili na Zlatni rt- Punta Corrente, ki je pravi ponos mesta Rovinj. Zlatni rt je prvo zaščiteno območje gozdnega parka v Istri, ki je nastalo med letom 1890 in 1910. Razprostira se skoraj na 70 hektarjih in in je eden od najpomembnejših krajinskih parkov v našem primorju. Posebno estetsko in botanično vrednost mu dajejo različne vrste vitkih cipres, pinij, jelk, duglazij in ceder, med katerimi je še posebno veličastna skupina himalajskih ceder (cedrus deodara). Prvo dopldne smo izkoristili za lovlenje sončnih žarkov in je potekalo predvsem v znamenju regeneracije, nekateri pa so bili tako pogumni, da so se pognali v hladno vodo, kjer so se do dobra osvežili.

Proti koncu dopoldneva se nam je pridružila še zadnja članica družbe (Leja), ki je ravno prijadrala iz rahlo vetrovnega Jadrana. Dopoldne je hitro minilo in tako je prišel čas, da se prvič poizkusimo v Slackline-u. Kljub dobrim inštrukcijam Roka, ki je najboljši poznavalec Slackline-a, smo se preostali člani trudili po najboljših močeh, da bi v enem kosu prehodili vrv v dolžini dobrih šestih metrov.

Tisto kar izgleda na prvi pogled lahko, se je kaj kmalu izkazalo za težko nalogo. Po dolgem in vztrajnem treningu nam je uspelo in tako smo se zadovolnji in prestradani vrnili v apartma, kjer smo si privoščili odlično in zelo dobrodošlo večerjo ki smo jo „mojsri grilla“ pekli kar nekaj časa.
Tretji dan je potekal v znamenju kulturnega spoznavanja Rovinja, košarke, teka, plezanja, Slackline-a in še veliko drugega. Maja in Andreja sta v dopoldanskem času odšli na sprehod po Rovinju, kjer sta spoznavali tako utrip mesta, kot tudi umetnine mojstrov Rovinja. Preostala družba smo se odločili za košarko, kjer smo odigrali nekaj partij, med odmori, pa smo se kratkočasili z Slackline-om.
Ko je nam je bilo dovolj sonca in vročine so se nekateri raje odmaknili v senco ob morju, drugi pa so se odločili za malo daljši tek po poteh parka Zlatnega rt-a in njegove okolice.Po krajši regeneraciji, je prišel čas, da se nekateri prvič v življenju soočimo s plezanjem v steno. Najprej so sledile inštrukcije Roka in Janeza, nakar je bilo potrebo teorijo spraviti tudi v prakso. Bila sta uspešna ,saj so bili novinci navdušeni in polni dobrih vtisov.
Po prijetnem druženju v steni starega kamnoloma, ki je služil za izgradnjo venecijanskih palač smo se sestradani vrnili v apartma, kjer smo si ponovno privoščili okusno večerjo. Večer je mineval v znamenju dobrega druženja in pantomime.


Pa je prišel tisti najtežji dan, dan vrnitve. Kljub temu, da se je bližal konec tabora, nam dobre volje ni zmanjkalo in smo se se v sporščenem vzdušju pripravljali za odhod. Ko smo spakirali in se pripravili , smo si vezli še nekaj minut za skupinsko sliko ter pokomentirali prvi prvomajski tabor MEDOKA. Prišli smo do skupnega zaključka, tabor je uspel in kaj kmalu ga bo potrebno ponoviti, morda na drugi lokaciji in v drugem letnem času.Miha

Več slik pa v galeriji