Domov | Zgodilo se je | Tek trojk

Tek trojk

Tudi letos je, ob Dnevu zmage, v Ljubljani potekala prireditev imenovana »Pot ob žici«, 54. po vrsti. Dogajanje na prireditvi, ki poteka cel vikend, je razdeljeno na tekaške discipline in pohode. Člani našega društva smo se udeležili tekaške discipline, tako imenovanega »teka trojk«. Udeležili smo se krajše razdalje, 12km dolgega teka po ulicah Ljubljane in po planotah, gozdu na Golovcu. Imeli smo štiri trojke, sestavljene iz članov in nekaterih prijateljev. Dve trojki sta bili mešani(moški-ženske), dve pa ločeni po spolih, ženske in moški.Trasa proge na 12km je potekala po naslednjih točkah:

Štart: Mestni trg- Magistrat Ciril - Metodov trg Vodnikov trg Poljanska cesta Litijska cesta Hruševska cesta Krožna pot Po cesti na Golovec Pot na Golovec Hradeckega cesta Gruberjevo nabrežje Prule Janežičeva cesta Trnovski pristan Krakovski nasip Breg Pod Trančo Mestni trg Cilj: Mestni trg- MagistratDogodek je potekal v oblačnem vremenu, ki nam ni povzročalo prevelike izčrpanosti zaradi vročine. Bilo je tudi izredno veliko navijačev, spodbujevalcev ob progi, kar je dalo tekmovalcem še večji zagon. Po gozdnih poteh Golovca smo srečevali pohodnike, ki so nas glasno spodbujali in ploskali, ustvarili so pravo navijaško vzdušje sredi gozda. Ko se je proga odvijala po ulicah Ljubljane, je bilo vzdušje še lepše, ker so nas z vseh strani spodbujali meščani, navijači in drugi obiskovalci te množične prireditve v središču prestolnice.Po končanem teku se nas je vreme »usmililo« še kakih 10-15minut, potem je pričelo deževat, tako da je razpršilo množico udeležencev, vsakega na svojo stran. Nekateri smo odšli domov, nekateri so ostali na prireditvenem prostoru in uživali v preostanku dogajanja na prizorišču.Z rezultati smo bili zadovoljni, še posebej tisti, ki smo že lani tekli na teku trojk in smo popravili lanskoletne rezultate. Se pravi da smo redno trenirali, in izboljševali pripravljenost ;-))

Za konec ostane samo še pričakovanje naslednje, jubilejne 55. prireditve »Pot ob žici«. Upam, da se nas bo spet udeležilo veliko število članov…Se vidimo na prihajajočih dogodkih….Jane