Domov | Zgodilo se je | 4. tek prijateljstva in ...

4. tek prijateljstva in sodelovanja, Domžale 30.5.2010

Spet se nas je udeležilo precej članov društva in simpatizerjev, tako da je bila naša skupina ena od večjih, mogoče tudi največja skupina, ki se je prijavila na ta tek. Vreme nas tudi tokrat ni razočaralo, tako da smo imeli idealne pogoje za tek in za doseganje dobrih rezultatov, nekateri tudi za »osebne rekorde«.Trasa proge je potekala od domžalskega stadiona, do poti , ki je speljana ob Kamniški bistrici(zelena os Kamniške bistrice), prodi severu, v smeri Radomelj. Prva četrtina poti poteka po desnem bregu Kamniške bistrice, potem se prestavi čez most na levi breg. V naselju Škerjančevo je bila točka obračanja, tam smo bili približno na polovici poti. Proga nazaj je potekala ravno obratno, prvo po levem bregu, potem na desnega, in po desnem do stadiona. Ko smo pritekli na stadion, je bilo potrebno odteči še en krog do cilja. V tem krogu so se bile bitke za čim boljši dosežek. Nekaterim je to uspelo, drugim malo manj. Večina je bila z dosežki zadovoljna. Ker je bil to tek prijateljstva, nam rezultati niso bili toliko pomembni, važno je bilo sodelovanje, druženje in uživanje v naravi. Rezultatsko bo pa mogoče naslednje leto boljše.
Po teku na 9500m so bili še krajši teki-400m za otroke, na katerih so sodelovali otroci nekaterih naših članov. Tako se že od malih nog učijo stopati po stopinjah svojih staršev.Ko so se zaključile vse tekmovalne discipline, smo se prestavili na prireditveni prostor ob stadionu, kjer je potekalo tudi nagradno žrebanje za nagrade pokroviteljev in sponzorjev. Naši člani so imeli spet veliko sreče, in pobrali nekaj nagrad. Če nam že na teku ni uspelo biti med dobitniki, smo bili pa pri nagradah toliko bolj. 

Po končani prireditvi smo imeli v načrtu društveni piknik za člane, simpatizerje, prijatelje in ostale povabljene, a nas je vreme izdalo, in nas presenetilo z dežjem. Tako smo piknik prestavili za en teden, in se bo zgodil po DM teku za ženske……se bomo fantje prvo potrudili z navijanjem in potem še na pikniku s postrežbo, da se bojo punce vsaj enkrat malo spočile…..

Se vidimo v soboto…Jane