Domov | Zgodilo se je | DM tek za ženske

DM tek za ženske

Na lep sončni dan se je v Tivoliju zbralo več kot 10.000 ljudi, ki so uživali v ogrevanju, teku, glasbi Čukov in Alenke Godec, predstavitvi sponzorjev, spremljevalnih aktivnostih in druženju.
Skupaj se je na tek za ženske prijavilo več kot 6.000 udeleženk in okoli 2.500 otrok na Oskarjev tek , kar je velik uspeh! Iz leta v leto narašča udeležba, in tako postaja park Tivoli in njegova okolica premajhen prostor za take množične dogodke.Pred tekom so nam druženje lepšali Čuki s svojo glasbo. Za ogrevanje so poskrbeli za to priložnost povabljena animatorja, oblečena v oprave filmskega junaka Supermana. Čeprav smo bile že od sonca ogrete, smo vseeno ponavljale vaje za razgibavanje in ogrevanje skupaj s Supermenoma. Po končanem ogrevanju smo nestrpno čakale na štart. Letos smo bile prvič razdeljene po pričakovanem času in po prijavljeni dolžini teka(5km, 10km). Označene smo bile z zapestnicami različnih barv, tako da na štartu ni prihajalo do prerivanja med počasnimi in hitrejšimi tekmovalkami, kot tudi ne med tekmovalkami na krajši in daljši razdalji.

Štart je bil v enem izmed Tivolskih parkov imenovanem '' sankališče'', ki leži za zimskim kopališčem. Tekaška pot je vodila vse do Jakopičevega drevoreda, kjer smo ga nekje na sredini zapustile in nadaljevale pot globoko v gozd. Na poti nas je čakal krajši klanec, na klancu okrepčevalnica in na to spust vse do štartne pozicije, kjer se je zaključil krog in prvih 5km. Večina nas je bila prijavljenih na 10km, tako smo še enkrat ponovile isto pot in se potrudile doseči čim boljši čas. Dosežki niso bili toliko pomembni iz tekmovalnega vidika, ampak bolj iz osebnega, da smo ugotavljale napredek od lanskega teka pa do letošnjega. Upoštevale smo znano športno geslo, »važno je sodelovati, ne zmagati«, tako da je tek potekal v bolj sproščenem ozračju.

Ob progi nas je spodbujalo in nam dajalo motivacijo precejšnje število navijačev. Še posebaj so se izkazali naši navijači iz društva, ki tudi letos niso ostali brez svojih domiselnih transparentov in glasnega navijanja ob progi. Njihova izvirnost je presenetila in nasmejala marsikatero tekačico, tako da so se ustavljale in brale transparente, nekatere so se tudi slikale z njimi, jim čestitale za navijanje in pohvalile domiselnost.Svoje delo(navijanje) so opravili pohvalno. Ob taki spodbudi in navijanju, smo tudi me punce brez težav odtekle zastavljeno razdaljo in še enkrat več naredile nekaj koristnega zase.

Po končanem teku za ženske je prišel na vrsto Oskarjev tek za otroke, na katerem so nastopali tudi otroci nekaterih naših članov in prijateljev. Ko so se zaključile vse tekmovalne discipline je prišla na vrsto zabava, ob glasbi in animaciji na odru.No člani društva nismo ostali dolgo na zabavi, ampak smo se odpravili na zasluženi piknik, ki smo ga napovedovali in pričakovali že cel mesec…. ;-))

Se vidimo na naslednjih prireditvah…Maja, Leja, Nataša; Jane