Domov | Zgodilo se je | Vsega je kriva Kremšnita

Vsega je kriva Kremšnita

5. nočna 10ka na Bledu

Pa smo dočakali tudi zadnji tek pred dopusti. Za nočno 10ko na Bledu je vedno veliko zanimanje, zato smo že v marcu začeli z zbiranjem prijav, v maju smo se prijavili in čakali na 10.7.2010, kot da se bo na ta dan zgodilo nekaj najpomembnejšega. Prijavilo se nas je 34tekačev, a na žalost se niso mogli vsi udeležiti teka, vsak je imel svoje razloge zakaj ga ni bilo. Tako da nas je bilo 25tekačev iz naše skupine.
Mi, ki smo tekli, smo bili toliko bolj zadovoljni in veseli, saj smo lahko pojedli njihove kremšnite, hehe…
Letos je bila nekoliko spremenjena proga, potekala je v celoti po asfaltni podlagi. Tudi start je bil nekoliko prestavljen, a nas tekačev to ni zmedlo, tako da smo opravili s progo brez vsakršnih problemov. Proga je krožna, en krog in pol okoli jezera. Na koncu nas je čakala tradicionalna »medalja« okoli vratu-jedilna vilica, da smo lahko kremšnite pojedli. Kremšnita je bila kot pika na I vsem naporom, ki smo jih preživeli na progi in ob njej, hehe…
Dogajanje se je začelo že v poznih popoldanskih urah, ko so imeli malčki prve teke. Na stojnicah so ponujali razno športno opremo, prehranske dodatke, energijske napitke…itd… vse kar potrebuješ za dober rekreacijski tek. Bolj ko se je bližal start na 10km, bolj so bili tekmovalci vznemirjeni. Letos nas je nastopilo rekordno število tekačev. Ko se je končno začelo odštevanje v sekundah, je množica gledalcev in navijačev glasno odštevala z nami. Počilo je, in to je bil znak za start. Dobrih 5 minut smo rabili, da smo vsi prestopili startno črto. Ob progi je bilo tudi dosti turistov, ki so sprva začudeno gledali kaj se dogaja, potem so nas pa spodbujali in navijali, kot vsi ostali domačini in navijači. Polovica kroga se je zaključila v ciljnem prostoru in to je bil za nekatere komaj začetek pravega sprinta v zadnji krog. Od naših tekačev se ni nobeden toliko zagnal, smo pač rekreativci, ki uživamo v teku. Resda imamo tudi kake zelo dobre tekače, a važno nam je bilo da smo bili udeleženci, ne glede na rezultat.
Ko smo vsi iz naše skupine pritekli v cilj, smo se zbrali in skupno odšli po zaslužene kremšnite, se zasidrali za mizo na prireditvenem prostoru in skupno uživali v nadaljevanju programa, tja do tretje ure zjutraj.Vse pohvale Vitezom dobrega teka za uspešno izpeljano prireditev. Zanimivosti si lahko ogledate tudi na http://www.nocna10ka.net/php/index.php?lang=sl
Se vidimo prihodnje leto, zdaj pa počasi na zaslužen dopust, ker po dopustu je treba spet na polno trenirati, da ostanemo v formi. ;-))

Jane