Domov | Zgodilo se je | 2. blejski mali maraton

2. blejski mali maraton

To pomeni, da se je teklo 3 kroge in pol okoli jezera. Čeprav se zdi lepo teči okoli jezera, je bilo to soboto peklensko vroče, vsaj prva dva kroga. Potem je se je pa sonce že začelo skrivati za hribi….
Letos je bil start eno uro prej kot lani, zato je bila vročina še toliko večja. Na prizorišču se je zbralo lepo število ljudi, tako udeležencev, kot tudi navijačev. Med sodelujočimi so bili tudi nekateri znani športniki, aktivni in »upokojeni«, ker je organizator in vodja tekmovanja znani veslač Jani Klemenčič in so prišli na njegovo povabilo. Od naših članov sva bila tokrat samo dva udeleženca, ki sva se trudila v vročini preteči 21km.Ker se bo na Bledu drugo leto odvijalo veslaško prvenstvo, okoli hangarjev in tribun urejajo infrastrukturo prizorišča, del lanske proge je gradbišče in je bila proga malo drugače speljana in tudi start je bil 500m nižje, kot lani. Tako smo prehodili, od prireditvenega prostora do starta, skoraj 3km, pravo ogrevanje po vročini. Na startu nas je bilo okoli 500 tekačev na 21km, ostala množica ljudi se je pa udeležila družinskega teka na 6km, en krog okoli jezera.
Proga je potekala po že klasični trasi okoli jezera, na določenih mestih, kjer so gradbišča je bila speljana malo stran od obale, ostalo je pa kot ponavadi. Veselo smo štartali, a že po nekaj sto metrih nas je napadlo sonce in vročina. Tako smo se mučili v takih pogojih prva dva kroga, potem je bilo malo lažje. Nekateri so izkoristili razmere in se pognali v dir, z namenom doseči čim boljše rezultate. Cilj je bil pred festivalno dvorano, kjer je bil tudi osrednji prireditveni prostor. Po prihodu v cilj, smo vsi izmučeni iskali pijačo, osvežitev, da smo si povrnili izgubljeno energijo in se malo osvežili. Ne smem pozabiti-tudi tukaj smo dobili kremšnite, ob plačilu prijave na tek, hehe…
Po končani tekaški prireditvi, se je odvijal naprej spremljevalni program, nas pa je čakala pot domov…
Se vidimo na prihajajočih dogodkih….

Jane