Domov | Zgodilo se je | 1.Eko maraton v Mariboru

1.Eko maraton v Mariboru

Odvijal se je v dveh disciplinah, v kolesarjenju in v teku. Ker vreme ni dopuščalo(poplavljene ceste), je daljša trasa kolesarskega maratona odpadla, ostali dogodki so se odvijali brez posebnih težav. Vreme je tudi vplivalo na manjše število udeležencev, od prijavljenih 1400 tekačev, se nas je udeležilo nekaj več kot 800 v obeh kategorijah.
Imeli smo tudi kandidata za daljši kolesarski maraton, a na žalost ni preizkusil trase, ker je bila na nekaterih delih poplavljena. V tekaškem delu smo imeli v vsaki kategoriji(10,5km in 21km) prijavljenega po enega tekača, a na koncu sva oba tekla na 10,5km, vreme je krivec za spremembo.
 
Štart in prireditveni prostor je bil v starem mestnem jedru, na Glavnem trgu. Proga je potekala od Partizanske ulice, preko Glavnega mostu in nato desno ob bregu Drave. Približno 4,5km smo tekli po desnem bregu reke Drave, nato smo prečkali reko preko hidroelektrarne Otok, in prišli na levi breg. Ob prečkanju preko elektrarne, se nam je pogled ustavljal na deročo in naraslo Dravo, nekateri so izkoristili te trenutke in se slikali ob mogočni elektrarni, in v ozadju narasla in deroča reka. Po levem bregu smo se vračali nazaj prodi cilju. Tekli smo ob rečni strugi, kjer so se kazale posledice deževnega vremena, ki je kvarilo prireditev celi vikend. Ko smo prišli pod Glavni most, se je proga dvignila nazaj v mestno središče, pred tem je bilo pa preteči še nekaj sto metrov po ulicah mesta. V cilju nas je pričakala množica navijačev, ki so se začeli zbirati kmalu po štartu, ko je prenehalo deževati. Po končanem teku nas je čakal tudi topli obrok in razglasitev rezultatov. Po razglasitvi se je odvijal program prireditve do poznega popoldneva…Prvi Eko maraton v Mariboru je bil tako za nami, organizacija je uspela, kljub slabemu vremenu. Naši rezultati so bili zadovoljivi, še zmeraj ostajajo rezerve za prihajajoče teke… Zdaj pa veselo trenirati naprej in se dobro pripraviti za osrednji tekaški dogodek-Ljubljanski maraton.
Jane