Domov | Zgodilo se je | Tekaški pozdrav jeseni na ...

Tekaški pozdrav jeseni na Krasu

Udeležilo se nas je preko 700 tekačev in v pravem tekaškem vzdušju sm zaključili »uradno« tekaško sezono. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako da je bil tek sproščen in namenjen bolj druženju kot tekmovanju. Dogajanje na prireditvenem prostoru so popestrili razstavljalci s svojimi stojnicami. Na stojnicah so prevladovale večinoma dobrote s Krasa, vina, pršut, siri, sadje…. Bilo je tudi nekaj stojnic namenjenih predstavitvi športne opreme, katere so tudi nekateri naši tekači veselo obiskovali, in upoštevali nasvete strokovnjakov za prihodnjo sezono. Ob vsem tem je bilo poskrbljeno tudi za dobro vzdušje ostalih obiskovalcev prireditve, ki so se posladkali s pečenim kostanjem, poizkušali razne domače dobrote razstavljalcev in se pozibavali v ritmu glasbe, ki se je predvajala na prireditvenem prostoru.
Med tekmovalci je bila tudi dobro znana, najstarejša tekačica, ki se udeležuje skoraj redno vseh tekaških prireditev po Sloveniji, gospa Helena Žigon. Bilo nam je v čast, ko smo imeli možnost narediti spominsko fotografijo z njo.
 

 
Proga se je odvijala kot ponavadi, od prireditvenega prostora, v Športnem parku Sežana, preko starega mestnega jedra, proti vasi Orlek in nazaj. Na startu so nas spodbujali navijači in bobnar, ki je dajal ritem pred startom. Skozi meso smo imeli tudi dosti glasno podporo mimoidočih in ostalih navijačev. Ko smo se oddaljili iz mestnega jedra, se je hrup polegel, slišati je bilo samo sopihanje tekačev in oglašanje ptic iz bližnjih polj. Do vasi Orlek proga poteka po tipični kraški razgibani pokrajini, tako da se da uživati tudi v jesensko obarvani okolici. V vasi Orlek so nas pričakali domačini z osvežujočimi napitki in vodo. Po okrepčilu smo nadaljevali s tekom nazaj proti cilju v Sežani. Proga je krožna, tako da smo se po isti poti vračali nazaj. Ob prihodu v cilj si je vsak zaslužil spominsko medaljo in aplavz navijačev.
 

 
Po končanem teku je sledilo druženje v telovadnici Športnega parka, kjer so poskrbeli za vse tekače s toplim obrokom-kraško joto. Med kosilom je bila tudi razglasitev najboljših, a tokrat žal ni bilo nobenega od naših tekačev, manjkali so najhitrejši. Bomo imeli pa več sreče na prihodnjih tekih…
Zdaj sledi malo počitka, do Božičkovega teka v parku Tivoli v Ljubljani, potem se je pa počasi treba pripravljati na naslednjo sezono…

Jane