Domov | Zgodilo se je | POVEŽIMO SOLINE 2010

POVEŽIMO SOLINE 2010

Še zelo zimske razmere zadnje čase, so vsakega izmed nas pripravila do svoje taktike kako formalno začeti letošnjo tekaško sezono. Nekateri so z morsko aklimatizacijo začeli že v petek, ko so se odpravili na Obalo in uživali v zgodnjem pomladanskem soncu, spet drugi smo imeli višinski doping s poudarjeno snežno podlago, vsem pa je bila skupna udeležba na teku oziroma pohodu.
Govorilo se je da naj bi prišlo okoli tri tisoč udeležencev, pa vendar se to zdelo čisto verjetno, no zgodilo se je, tudi s pomočjo 17 članov Medoke. Pred štartom smo, za srečo kot so nam rekli, čez levo ramo vrgli pest soli nato pa srečali še mnogo znancev. Naša maskota, oče, predsednik... Jane nam je razdelil številke nato pa smo le še veselo čakali na prelet aviona, ki je naznanil štart teka.
Tek je bil speljan ob obali, kjer so nas bodrili navijači, turisti in mnogi pohodniki. Višek je tek dosegel z vzponom nad Portorožem do tunela nekdanje ozkotirne železnice, nato pa je sledil spust proti Strunjanskim solinam.
Druženje pa se ni končalo s koncem teka, saj smo mnogi ostali in se ob prijetni debati martinčkali na soncu še kar nekaj ur.
In nenazadnje – postali smo Povezovalci solin!

Komaj čakamo na naslednji tek, pred tem pa še predstavitev Medoke v Otelu – svet je lep!Rok