Domov | Aktualno | Smrekovo in brinovo mazilo

Smrekovo in brinovo mazilo

K bogati paleti izdelkov smo dodali še izdelovanje Smrekovega in Brinovega mazila.

BRINOVO MAZILO
Domače mazilo narejeno iz brinovih jagod z dodatkom Ognjičevega olja JanezaJavorkega, z do en procent domačega masla in čebeljim voskom. Naravne sestavine iz narave brez konzervansov in škodljivih dodatkov. Priporočamo za: - utrujene in mrzle okončine, - okoreli sklepi in mišice, predvsem pa za revmatične težave.. Uporaba: - masaže, - inhalacije. Brinjevo mazilo je izredno cenjeno v izročilu ljudskega zdravilstva. Ognjičevo olje je izredno negovalno, saj povečuje regeneracijo kožnih tkiv (blaži posledice poškodb na koži).
Brinjevo mazilo je tradicionalno mazilo s širokim razponom delovanja, nepogrešljivo v domu vsake družine.

Brinovo mazilo blagodejno deluje pri kožnih vnetjih in pomaga pri celjenju brazgotin, pomaga pri revmatičnih bolečinah v sklepih in mišicah, lajša vnetja živcev (išias, artritis in druga vnetja), spodbuja izkašljevanje sluzi ter pospešuje periferno prekrvavitev.

Uporaba:
Masaža bolečih, utrujenih mišic ter okorelih in artritičnih sklepov. Nega razdražene kože ter masaža prsnega koša pri prehladih
Samo za zunanjo uporabo. Po odprtju hraniti v hladnem in temnem prostoru. Rok uporabe 2 leti.


Kaj je smrekovo mazilo?
Popolnoma naravno smrekovo mazilo, vsebuje pravo smrekovo smolo v naravni mazilni osnovi, Ognjičevo olje JanezaJavorskega, do en procent domačega masla in čebelji vosek. Mazilo ne vsebuje umetnih arom, barvil, konzervansov in parafina.
Pripravki iz smrekove smole se že vrsto let uporabljajo v tradicionalni ljudski medicini za zdravljenje najrazličnejših kožnih poškodb (ran), vnetij in bolečin v mišicah ter sklepih. Znanstveno je dokazano, da smrekova smola deluje antibakterijsko.
Mazilo je rumenkaste barve z značilnim vonjem po smoli. Smrekovo mazilo je naravni proizvod, brez dodanih konzervansov, barvil Smrekovo mazilo vsebuje učinkovine, ki delujejo protivnetno in protibakterijsko. Pospešujejo tudi obnovo tkiva in celjenje ran.
Smrekovo mazilo uporabljamo za:
bolečine v mišicah (športne poškodbe)
za lajšanje bolečin v sklepih in lajšanje bolečin v hrbtenici
za mišično utrujenost (preobremenjenost)
zvini in vnete vezi
boleče sklepe
udarce
glivice, žulje, bradavice
pike žuželk
poškodbe kože
spodbuja krvni obtok
Navodila za uporabo
Mazilo lahko uporabljamo za celo telo. Mazilo lahko na kožo nanesete do večkrat na dan v tankem sloju in ga rahlo vtrete v kožo. Priporočamo, da dele telesa pred nanosom mazila umijete s toplo vodo, saj je mazilo na čisti koži učinkovitejše. Za boljšo učinkovitost smrekovega mazila namazano mesto povijemo z povojem ali polivinilasto folijo.

Uporabno dve leti po odprtju s hranjenjem v temnem in hladnem prostoru. Le za zunanjo uporabo.