Domov | Aktualno | Vabilo na prireditev z ...

Vabilo na prireditev z gorskimi kolesi Po poti Janeza Javorskega.

VABILO

da si v koledar prijetnih dogodkov vpišete Prireditev v kolesarstvu z gorskimi kolesi po poti Janeza Javorskega, ki bo v soboto 04.06.2016 in se je v naše in vaše zadovoljstvo udeležite.
Pravila in ostale podatke dobite na naslovu www.srce-me-povezuje.si/sdjavor/  pod aktualno.

Del poti med Javorsko energijsko potjo in Vintarjevcem se je zgradil konec leta 2015 in s tem se je pridobila prehodna in prevozna pot za gorska kolesa med tema dvema točkama, ki je pred desetletji obstajala. Del poti smo zgradili s pomočjo prostovoljcev ŠD Javor.
Zahvaljujemo se g. Šuštarju in njegovemu podjetju Šuštar trans za izvedbo izkopov, ki so bili potrebni pri izgradnji Kolesarske, tekaške in pohodne poti Janeza Javorskega.

OPIS POTI

Pot poteka večinoma po gozdu ali ob gozdu.
Start je na Javorski energijski poti, in se strmo spusti v prvem delu k Vintarjevcu. Nad startom je nasad sivke in zeliščni vrtički z energijskimi točkami, ki dokazano izboljšujejo zdravje in počutje. Na tem delu Gradišča je v tretjem stoletju pred našim štetjem živelo Keltsko pleme.
Po prvem delu poti do Vintarjevca so Javorčani nosili in tovorili žita v Vintarjevški mlin. Drugi del poti, poteka po poti po kateri so furmani prevažali blago med Zasavjem in Stično-Dolenjsko. Iz Vintarjevca do Debeč se na poti pridobi enaka nadmorska višina kot je na začetku.
Tretji del poti je razgleden in poteka od Debeč do Javorske energijske poti in se v večjem delu spušča. Pot Janeza Javorskega je krožna in se vrne na start, kjer je tudi cilj. Na razglednem delu poti nas mnogokrat presenetijo gozdne živali.