Domov | Aktualno | Kamilica (Matricaria ...

Kamilica (Matricaria chamomilla)

Predstavljamo vam dva izdelka iz kamilice. Kamilice uporabljamo tudi v Javorski zelišni mešanici. Na razpolago je tudi kot samostojna zel.

Tinktura iz kamilice 50ml, blaži in pomirja bolečine ter blaži krče. Tinktura iz kamilic pomaga proti revmatizmu, notranjemu nemiru, vihravosti, nespečnosti in duševnim težavam. Blagodejno deluje na želodec in črevesje. Blaži želodčne krče, vnetje debelega črevesa, drisko, vnetje tankega črevesa, vnetje želodčne sluznice, pomaga pri napenjanju in vetrovih. Tinktura iz kamilic odpravlja težave z ledvicami in žolčnikom.

Zunanje je Tinktura iz kamilic dobra za izpiranje vse vrste ran in opeklin, saj pospešuje celjenje in razstruplja bakterijske strupe, skrči prizadeto tkivo in hkrati razkuži rane. Pomaga tudi pri kožnih težavah z aknami, ognojki in obnohtnici.

Sestavine: domači sadjevec in cvetovi kamilice iz EKO kmetije ob Javorski energijski in učni poti.

Način uporabe: 3 krat po 17 - 19 kapljic dnevno z malo vode, čaja, soka, medu ali sladkorja. Steklenička zadošča za približno tri tedne. Priporočamo vsaj štiritedensko terapijo.

Tinktura iz kamilice je naraven, ročno izdelan izdelek po nasvetu babic iz blagovne znamke Janez Javorski.

Tinktura iz kamilice je petdeseta tinktura Janez Javorskega. V pripravi so nove, saj kar Narava ponuja, ponuja nam v uporabo z ljubeznijo, kot moramo mi skrbeti zanjo in jo ne uničevati, temveč ji vračati njeno ljubezen s svojo.

Mazilo iz kamilice 42 ml, je popolnoma naravno mazilo Janeza Javorskega iz EKO kmetije. Mazilo iz kamilice je ročni izdelek iz naslednjih sestavin: mast, čebelji vosek, ognjičevo olje in kamilica. Ko zaradi lobijev zdravilna zelišča tonejo v pozabo, se kamilica še najbolj drži v domači zeliščni lekarni. Zdravilne lastnosti kamilice so znane že od časov starih Grkov. Tudi stari Egipčani so cenili njeno moč in protivnetni učinek. Pozitivne učinke na kožo so potrdila tudi novejša znanstvena dognanja.

Mazilo iz kamilice uporabljamo za občutljivo kožo na obrazu, suho kožo, proti suhi, razpokani in prenapeti ter otrdeli koži, varuje kožo pred izsuševanjem, varuje kožo pred mrazom, vetrom in vlago, vlaži kožo, obnavlja, regenerira kožo, nadomesti dnevno in nočno kremo.

Ognjič, kamilica in čebelji vosek so iz okolice Javorske energijske in učne poti, iz neokrnjene narave.