Domov | Aktualno | TRADICIONALNI PIKNIK ...

TRADICIONALNI PIKNIK DRUŠTVA SOŽITJE KAMNIK

 

 
V petek, 23. avgusta smo se člani društva srečali na našem tradicionalnem pikniku, tokrat v Lovskem domu v Špitaliču. Čudovita lokacija za čudovite ljudi.
Piknika so se posebej razveselili naši člani z motnjami v intelektualnem razvoju, ki so se naužili druženja, petja in plesa ob poskočnih ritmih Tonija Strnada in Tonija Tuhinjskega. Z njimi so se zavrteli tudi starši in drugi člani društva.
Za pogostitev kar 80 članov je poskrbel oskrbnik doma Tone Kos, ob kavici pa so se več kot prilegle sladice, ki so jih napekle in prispevale Darinka Sušnik, Irena Velič, Mirsada Bugari, Micka Hribar, Barbara Bobek, Branka Žmavc in naša gostja iz TD Tuhinjska dolina, Dragica Jagodic.
V okviru piknika smo Marinki Drolec, dekletu z motnjo v duševnem razvoju, ki je neverjetno ustvarjalna, saj plete, kvačka, šiva in veze, omogočili razstavo njenih izdelkov.
S svojo prisotnostjo nas je razveselila tudi podžupanja Občine Kamnik, ga. Romana Učakar. V njenem pozdravnem nagovoru so nas še posebej pobožale besede: »Hvala, da ste, da s svojim delom, umetninami in prisotnostjo v lokalno skupnost prinašate mir in čudovito energijo ter dokazujete, kako pomembna sta solidarnost in skrb za sočloveka!«
Irena Bizjak