Kontakt
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SOŽITJE
ZA POMOČ OSEBAM Z MOTNJAMI V DUŠEVNEM RAZVOJU OBČIN
DOMŽALE, KOMENDA, LUKOVICA, MENGEŠ, MORAVČE IN TRZIN


NASLOV:
Ropretova 23, 1234 Mengeš
za pošto: KRIŽ 60, 1218 KOMENDA

DAVČNA ŠTEVILKA: 59812273
DAVČNI ZAVEZANEC: NE

TRR: SI56 0230 1001 4387 588/ NLB d.d. LJUBLJANA
TELEFON:

051 648 548 (tajnica, Bernarda Rozman)

E-POŠTA:

mod.sozitje@gmail.com


Predsednica Medobčinskega društva Sožitje:

dr. Tatjana Novak
tatjana.novak@guest.arnes.si
041 587 280


Podpredsednik Medobčinskega društva Sožitje:
Franci Rozman
franc_rozman1@t-2.net
041 672 221


Tajnica Medobčinskega društva Sožitje:
Bernarda Rozman
gsm: 041 553 804
mod.sozitje@gmail.com
gsm društvo: 051 648 548


Računovodkinja Medobčinskega društva Sožitje:
Breda Zlobko
breda.zlobko@yahoo.com
064 167 560
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Nagovor članom društva

Spoštovani člani društva!

V preteklih dveh letih se je življenje zaradi virusa Sars-Cov-2, ki smo ga bili vajeni od nekdaj, čez noč spremenilo, saj so naše aktivnosti postale za nekaj časa vezane na dom in gibanje v okolici doma, nekaj druženja pa smo izvedli tudi preko zoom srečanj.


Toda že takoj po prvih sprostitvenih ukrepih smo tudi v društvu začeli z izvajanjem tistih aktivnosti, ki so vezane na posameznika ali se odvijajo na prostem. Tako smo izvajali jahanje, kinezioterapijo, vadbo, se udeleževali sprehodov in se družili v manjših skupinah. Ob popolnem sproščanju smo izvedli že vikend družinske seminarje in družinski izlet ter vikend seminarje za OMDR ter tako dokaj uspešno preživeli zares posebno obdobje.

V letu 2022 načrtjujemo aktivnosti v polnem teku, kot smo jih izvajali pred Covid-19, tako da lepo vabljeni na drušvene aktivnosti.

Vsem iskrena hvala za potrpežljivost, vse prijazne spodbude, energijo in dobre želje.

Skupaj nas povezujejo misli in energija, ki se pretaka med nami. Naj ne zastane in da se velikorat srečamo.


dr. Tatjana Novak, predsednica


Osebna asistenca - obvestilo Zveze Sožitje

Zveza Sožitje je ustanovila zavod z namenom izvajanja podpornih storitev za samostojno življenje, ki je že začel delovati. S strani MDDSZ smo prejeli tudi pogodbo za izvajanje osebne asistence. Tako se lahko tisti, ki že imajo odločbo CSD o priznani pravici do osebne asistence, zglasijo po telefonu ali po elektronski pošti na Zavodu za razvijanje in izvajanje podpornih storitev ga. Marina Omahen in se dogovorijo za realizacijo odločbe. Kontaktna številka je 059 045 830 ali 064 208 608 vsak dan med 8.00 in 16.00, elektronski naslov pa je info@zrips.si.

21. 3. Svetovni dan Downovega sindroma

KAJ POTREBUJEJO LJUDJE Z DOWNOVIM SINDROMOM? Moj svet v katerem živim je tak kot svet vsakega človeka. Prav tako potrebujem hrano, spanec, obleko… osnovne človekove potrebe. Predvsem pa je pomembno razumevanje, prijaznost in ljubeznivost ljudi. Lahko sem sit in imam dobro obleko, a ko grem po ulici in slišim besedo »kaj pa ta dela tukaj?«, me to zaboli. Ta človek me ne pozna, ampak si vzame pravico, da me sodi na podlagi mojega videza. On ne ve, da jaz tega njemu ne bi rekel, nikoli, saj mi je prijaznost pomembnejša. Mi z Downovim sindromom potrebujemo in dajemo predvsem ljubezen in prijaznost. Jaka Blejc

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Kako? Podarite nam 0,5% odmerjene dohodnine.

Vabimo vas, da 0,5 % dohodnine, ki jo sicer plačate v državni proračun, nakažete Medobčinskemu društvu Sožitje (Mengeš). Dobro delo lahko storite brez kakršnih koli stroškov!

Namesto v državni proračun lahko 0,5% dohodnine, ki jo od vas v vsakem primeru vzame država, namenite Medobčinskemu društvu Sožitje (Mengeš). Če se v lanskem letu ali do sedaj še niste odločili za namenitev dela dohodnine, lahko to storite kadarkoli. Vaša odločitev za vas ne predstavlja nikakršne dodatne finančne oziroma davčne obremenitve. V kolikor v prejšnjih letih še niste oddali zahteve za namenitev dela odmerjene dohodnine ali bi želeli prejemnika zamenjati, vas vabimo, da izpolnite spodnji obrazec, ga natisnete ter pošljete na svojo davčno izpostavo ali pa na naš naslov in ga bomo mi posredovali naprej.

NOVA FACEBOOK STRAN

Imamo novo Facebook stran! Vabljeni, da nas všečkate in spremljate tudi tam. :-)
www.facebook.com/sozitjemenges/