Kontakt
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SOŽITJE
ZA POMOČ OSEBAM Z MOTNJAMI V DUŠEVNEM RAZVOJU OBČIN
DOMŽALE, KOMENDA, LUKOVICA, MENGEŠ, MORAVČE IN TRZIN


NASLOV:
Ropretova 23, 1234 Mengeš
za pošto: KRIŽ 60, 1218 KOMENDA

DAVČNA ŠTEVILKA: 59812273
DAVČNI ZAVEZANEC: NE

TRR: SI56 0230 1001 4387 588/ NLB d.d. LJUBLJANA
TELEFON:

051 648 548 (tajnica, Bernarda Rozman)

E-POŠTA:

mod.sozitje@gmail.com


Predsednica Medobčinskega društva Sožitje:

dr. Tatjana Novak
tatjana.novak@guest.arnes.si
041 587 280


Podpredsednik Medobčinskega društva Sožitje:
Franci Rozman
franc_rozman1@t-2.net
041 672 221


Tajnica Medobčinskega društva Sožitje:
Bernarda Rozman
gsm: 041 553 804
mod.sozitje@gmail.com
gsm društvo: 051 648 548


Računovodkinja Medobčinskega društva Sožitje:
Breda Zlobko
breda.zlobko@yahoo.com
064 167 560
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Nagovor članom društva v letu 2020

Spoštovani člani društva!

V marcu letošnjega leta se je življenje, ki smo ga bili vajeni od nekdaj, čez noč spremenilo, saj so naše aktivnosti postale vezane na dom in gibanje v okolici doma. 

Vse od sredine marca so obstale tudi vse društvene tedenske dejavnosti, ki so se jih naši otroci, mladostniki in odrasli z veseljem udeleževali. Zastale so vse družinske in družabne aktivnosti, od vikend seminarja za mladostnike in odrasle, zbora članov, spomladanskega izleta, druženja Optimistk, pohodništva, vikend seminarja in piknika, ki so nam pomenile sprostitev in prijetno druženje. 

V vsem tem času smo vas obveščali z obvestili Zveze Sožitje, in veseli smo, da se je na nacionalni ravni doseglo, da bodo naši odrasli za blažitev krize, ki je nastala marsikje v družinah, prejeli vsaj enkratno minimalno pomoč kot del vladnih protikoronskih ukrepov.

Po prvih sprostitvenih ukrepih smo tudi v društvu takoj začeli z izvajanjem tistih aktivnosti, ki so vezane na posameznika ali se odvijajo na prostem. Tako smo začetek maja začeli z jahanjem in začetek junija s kinezioterapijo. Med meseci, ki smo jih preživljali doma, in ko so se sprostile meje, smo se začeli tudi družiti v manjših skupinah na kratkih sprehodih. 

Žal se redne skupinske tedenske aktivnosti zaradi varnosti zaenkrat ne bodo izvajale, prav tako junija žal to leto ne bomo organizirali piknika, bo pa mogoče priložnost za jesenski družinski izlet in vikend seminar družin ter seveda obdaritev Dedka Mraza, ki ga bomo v vsakem primeru, tudi, če se ponovno zgodi omejevanje gibanja, izvedli. Naši člani si enostavno obdaritev Dedka Mraza zaslužijo, čeprav v nekoliko drugačni izvedbi.

Vsekakor pa je sedaj priložnost, da v spomladanskem času pred dopusti izvedemo Zbor članov, namenimo v zahvalo nekaj trenutkov tudi našim mamicam, skrbnicam in rejnicam (zapozneli marec) ter se po dolgih treh mesecih ponovno srečamo.

Želim vam vse dobro in obilo zdravja.
dr. Tatjana Novak, predsednica

Osebna asistenca - obvestilo Zveze Sožitje

Zveza Sožitje je ustanovila zavod z namenom izvajanja podpornih storitev za samostojno življenje, ki je že začel delovati. S strani MDDSZ smo prejeli tudi pogodbo za izvajanje osebne asistence. Tako se lahko tisti, ki že imajo odločbo CSD o priznani pravici do osebne asistence, zglasijo po telefonu ali po elektronski pošti na Zavodu za razvijanje in izvajanje podpornih storitev ga. Marina Omahen in se dogovorijo za realizacijo odločbe. Kontaktna številka je 059 045 830 ali 064 208 608 vsak dan med 8.00 in 16.00, elektronski naslov pa je info@zrips.si.

21. 3. Svetovni dan Downovega sindroma

KAJ POTREBUJEJO LJUDJE Z DOWNOVIM SINDROMOM? Moj svet v katerem živim je tak kot svet vsakega človeka. Prav tako potrebujem hrano, spanec, obleko… osnovne človekove potrebe. Predvsem pa je pomembno razumevanje, prijaznost in ljubeznivost ljudi. Lahko sem sit in imam dobro obleko, a ko grem po ulici in slišim besedo »kaj pa ta dela tukaj?«, me to zaboli. Ta človek me ne pozna, ampak si vzame pravico, da me sodi na podlagi mojega videza. On ne ve, da jaz tega njemu ne bi rekel, nikoli, saj mi je prijaznost pomembnejša. Mi z Downovim sindromom potrebujemo in dajemo predvsem ljubezen in prijaznost. Jaka Blejc

PODARIMO KNJIGE, 29. 1. 2019

Iskrena hvala Mohorjeva Hermagoras za prejeto donacijo in pozornost!

V društvu velik poudarek dajemo ohranjanju bralnih in pisalnih spretnosti naših članov, zato nam prejeta donacija zares ogromno pomeni. Zdaj bomo brali še bolj z veseljem!

AKTUALNE ZADEVE

Spoštovani,

 
dne 12. 1. in 13. 1. 2019 je v Moravskih toplicah potekal vseslovenski posvet predsednikov društev Sožitje.
Aktualne teme, o katerih smo govorili, so...