Domov | Fotogalerija | Županova micka

Županova micka

”Lepo županovo Micko, ki je že bila zaročena z Anžetom, je hotel z obljubo poroke premamiti zlobni baron Tulpenheim. V dokaz »ljubezni« ji je Tulpenheim podaril prstan. Ta prstan pa je bil tudi vzrok, da je mlada vdova Šternfeldovka odkrila baronovo zvijačo. Micki je razodela, da je njen bodoči »ženin« goljuf, ki jo vara, saj je ona Tulpenheimova zaročenka. Šternfeldovka, Micka, njen oče Jaka in Anže se po tem, ko Micka očetu pove, kakšno neumnost je hotela storiti, domenijo, da bodo vsem trem grešnikom pripravili past. Ko pride Tulpenheim skupaj s prijateljem Monkofom in pisarjem Glažkom, da bi sestavili zaročno pogodbo, ga Micka lepo sprejme kot Schönheima, za katerega se je poprej izdajal. Pogodbe pa ne naredijo za Micko in barona, temveč za njo in Anžeta. Takrat na prizorišče stopi plemkinja Šternfeldovka in razkrinka oba mestna plemiča. Ta dva morata prisostvovati zaroki in listino celo podpisati kot priči. Plemkinja ju tudi prisili, da morata dodati nekaj denarja k Mickini in Anžetovi doti. Takrat osramočenega barona zadane še najhujši udarec. Neusmiljena plemkinja ga zapusti in zapreti, da bo njegovo zaroto razkrinkala njegovemu na smrt bolnemu stricu.”

Igralci ŠTKD Brezjančki pod imenom Gledališče z razgledom so pod vodstvom Bojane Lužar izvrstno odigrali igro Županova Micka, nato pa se družili z gledalci še dolgo v noč.
Nastopali so: Miša Arko – Jaka, Mihela Gabrovec – Micka, Teo Lužar – Anže, Anka Starovasnik – Šternfeldovka, Petra Gabrovec – Monkof, Simon Jezeršek – Tulpenheim, Aleš Bojc – Glažek, Sanja Kukovič je bila v vlogi šepetalke, pod režijo pa se je podpisala Bojana Lužar.