Domov | Zgodilo se je | Marec 2013

Marec 2013

KAKO ŽIVETI Z DEMENCO

20. marca 2013, ob 17.00, je bilo v prostorih Knjižnice Litija predavanje Kako živeti z demenco.

Ker postaja demenca v vsakdanjem življenju vse bolj pogosta in prizadene velik odstotek starejše populacije, so se odločili nekaj več izvedeti o tej bolezni, ki je ni moč predvideti niti ozdraviti, lahko pa pripomoremo, da napreduje upočasnjeno, predvsem pa, da razumemo in znamo ravnati s tistimi, ki jih je doletela.

V goste so povabili direktorico Doma Tisje, Vido Lukač in njeni sodelavki, Leonido Razpotnik in Ireno Cvetežar. Predavanje je bilo odlično, predstavljeno strokovno z dodanimi primeri iz vsakdanje prakse.
Obiskovalcev kljub vabilom in obvestilom ni bilo veliko, predavanje pa je potekalo ob sproščenem dialogu in v veliko zadovoljstvo vseh prisotnih.

ZBOR ČLANOV DRUŠTVA

V ponedeljek, 25. marca 2013 so se člani zbrali na rednem Občnem zboru, pregledali preteklo delo in program za 2013. Potrdili so tudi finančno in poslovno poročilo.

Drugi del zbora je bil namenjen srečanju z vrtnarko Damjano Napret Čeperlin iz Vrtnarije Napret z Dola pri Hrastniku. Predstavila je katalog Cvetje za poletje 2013, ki je poln novosti. Morda bo prav zaradi tega letos kakšen balkon zanimivejši. Nekaj besed je v njem namenjenih tudi zeliščem in dišavnicam. Vsak udeleženec je katalog tudi prejel.

Predavanje skupine KULTURNA DEDIŠČINA je zaradi bolezni ta mesec odpadlo.