Domov | Fotogalerija | Serija grafik Amerika-Linorez

Serija grafik Amerika-Linorez

Miha Erič je mladi ilustrator, ki je lani diplomiral na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Njegova umetniška pot se je že začela v otroštvu, oba starša sta namreč likovnika. Odraščal je v umetniško začinjenem okolju in tako se je tudi sam zelo zgodaj začel preizkušati na tej poti. 
Erič ustvarja predvsem v realistični tehniki, najbolj mu je zanimiva grafika (predvsem bakrorez, lesorez in jedkanica), ta medij mu daje možnost bolj ostre upodobitve in natančne izraznosti motiva. 


Serija grafik, ki jo predstavlja vsestranski umetnik Miha Erič je nastala med njegovim glasbenim popotovanjem od V do Z obale ZDA. Potoval je s tistim, ki so mu blizu; z njegovo zaročenko, ki je skrbno organizirala celotno pot in koncerte, ter z njegovimi brati; Julijanom, Zlatkom in Miho.
Miha ni upodobil koncertiranja kot prismojeni profesor v lokalih, saj mu njihova vizualna notranjost in ambient ni bila tako zanimiva kot zunanjost ameriškega kontinenta, prostranega prostora, urbanega in ruralnega. Nekatere grafike so nastale v ZDA, druge pa na domačih tleh, saj tam ni bilo časa izrezati vseh grafik. Miha je 10 let ustvarjal črno belo grafiko, ko je opazoval pobarvane srednjeveške lesoreze in tiste, ki so bili odtisnjeni v prvih knjigah inkunabulah, ga je prešinilo. Še preden je odpotoval v ZDA, je ustvaril kolorirano grafiko domačije kjer živijo starši njegove ljubezni. Ta stil je v njegovih grafikah zaživel ko je prispel nazaj, dokončno izrezljal matrice, jih odtisnil in pobarval, kar mu je dalo nov ustvarjalni zagon. Serija grafik ilustrira izpostavljene trenutke in točke, ki so imele močan simboličen in vizualen naboj, ki ga je bilo potrebno ovekovečiti. Barva doda globino in ambient, in tako prikaže podobo, ki je časovno skorajda neopredeljiva. Vse skupaj deluje kot serija ilustracij za potopis, oziroma zgodbo, ki pa je dejansko že nastala. 


CENA: 40 EUR posamezna grafika (večje naročilo tudi po dogovoru)
VELIKOST: A4

Telefonska številka: 041968270
Email: mihc.eric@gmail.com


|< <<  1 2  >> >|