Domov | O nas | Projekti

Projekti

RICH & MEAN
Miha Erič & Domen Gazvoda
www.facebook.com/BeatboxBluesRock/

SAMUEL BLUES & MIHA ERIČ
Aritmija & Miha Erič

SMET

Tilen Stepišnik: kitara, banjo
Miha Erič: ustna harmonika, lap steel kitara

www.facebook.com/instrumentalSMET/


Ljudski Blues

Natalija Šepul in Miha Erič sta združila moči in predstavljata različne zvrsti glasbe: ljudska, klasična, blues, ambientalna, eksperimentalna,jazz, ....

Instrumenti: citre, ustna harmonika, lap stel, banjo, ...
 

               
 

 

 

Pretekli projekt: Prismojeni Profesorji Bluesa

Glede na starost so prej študenti kot akademiki, ampak, madona, ko zagrabijo kitaro, orglice, bas in bobne, se jim res utrga in postanejo virtuozni profesorji, ki vam bojo dali pošteno lekcijo! Dobri stari rokenrol z mlado krvjo in dušo, ki pobira najboljše iz zapuščine bluesa, funka in psihedeličnega rokenrola ter ustvarja eksplozivno zmes, da vam odpihne ušesa in srca, medtem ko vaše noge počnejo hecne stvari. Profesorji so en najbolj trdo garajočih koncertnih bendov preteklega leta, saj so nastopali na vseh mogočih in nemogočih odrih klubov, barov, ulic, dvoran in TV oddaj v Sloveniji. Z vsakim nastopom se širi dober glas o njih in raste število prismojenih fenov, od najstnikov do starejših.
Delavnice ustne harmonike

Začenjajo se orgličarske delavnice, ki se bodo izvajale v prostorih Društva Za eno glasbo na Vrtači 11 v Ljubljani. Obravnavali se bodo različni glasbeni žanri, poudarek bo na bluesu.
Zaželjene so lastne orglice iz A dura, ni pa nujno.
Plan dela:
-pogovor z interesenti, kaj jih zanima glede ustne harmonike, kaj bi radi izvedeli, kaj že vejo,......itd.
-predstavitev diatonične ustne harmonike (zgodovina, uglasitve, glasbeni žanri pri katerih se uporablja)
-teoretična razlaga ustne harmonike, tehnika dihanja, prijem, duri, obrazložitev 1., 2. in 3. lege, orglice v razmerju uglasitev z drugimi inštrumenti
-praktični preizkus interesentov z orglicami (korekture), skupinsko igranje
-predstavitev modelov orglic , razstavljanje, uglaševanje, vzdrževanje
-druženje, jam session, obilo zabaveIZVAJALCA DELAVNIC


DAMIR JAZBEC
Prvi blues orgličar v Sloveniji. Znanje pridobival v Zagrebu pri Nevenu Mijaću. Dvakrat se je udeležil "Harmonica Masters Workshop" v Trossingenu, v Nemčiji, kjer je tovarna Hohner (Učitelja: Joe Filisko, Carlos Del Junco). Igra v več zasedbah, kot stalni član (Easy Walkers, Jezdeci Prostranih Dimenzij, Adi Smolar, Klemen Klemen, Primož Turk, itd.), kot gost (Hamo and Tribute to Love, Prismojeni Profesorji Bluesa, Res Nulius, itd.). Soorganizator treh festivalov ustne harmonike (Blues Harp Fest).
Posnel 13 zgoščenk. Njegovo igranje je moč slišati tudi v prvi spletni nadaljevanki "Prepisani", v filmu Šiška Deluxe, v mladinski oddaji "Kdo si pa ti", itd.
Že vrsto let z veseljem podaja znanje o ustni harmoniki.

MIHA ERIČ
Po uradni izobrazbi je diplomirani ilustrator. Poleg likovne umetnosti je tudi aktiven v glasbeni. Je ustanovitelj zavoda za izobraževanje, umetnost, glasbo in kulturne dejavnosti. Ustno harmoniko igra od svojega 11. leta starosti. Aktivno nastopa kot orgličar v zasedbi Prismojeni Profesorji bluesa in kot kantavtor piše tudi besedila. Sodeluje tudi s številnimi ostalimi prijatelji glasbeniki, na koncertih in v studijih. Tesni sodelavec pri organizaciji orgličarskega festivala Blues Harp Fest. Glasbeni žanri mu ne predstavljajo omejitev
Nastopajoč kot gost ( Martin Ramoveš Band, Relight, Easy Walkers, Na lepem prijazni, Hulahoop, Simon in prepečenci, Fed Horses, itd.)