Domov | Aktualno | NARCISIZEM – kaj to je, ...

NARCISIZEM – kaj to je, kako ga prepoznati in kako se zaščititi (19.5. ob 18:00)

Predavateljica: mag. Lucija L. Skok

Na predavanju bomo govorili o porastu različnih tipov narcizma v zadnjih letih, tako v delovnem okolju kot v zasebnem življenju.
Pogledali bomo glavne značilnosti oseb z narcistično osebnostno motnjo, kot so pretiran občutek lastne pomembnosti, oslabljena empatija, zanikano občutje sramu, upravičenost do svojih zahtev, pasivno-agresivno vedenje idr. Odnosi s takšnimi osebami so težavni, ker svoj pogled na svet jemljejo kot edini pravilen in dober, niso pa sposobni uvida v realnost, takšno kot v resnici je. Nevarni postanejo, ko ne dobivajo več zunanjih potrditev, se čutijo ponižani in je ogroženo njihovo samospoštovanje. Takrat se v njih vzbudi narcistični bes in maščevalnost.

Poseben poudarek bomo na predavanju namenili temu, kako se v odnosu z narcisom v domačem ali delovnem okolju zaščititi, če iz odnosa še ne moremo izstopiti. Pri tem si bomo pomagali tudi s tehnikami čuječnosti, vključenimi v predavateljičine MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe obvladovanja stresa in čuječe komunikacije, ter z njenih osebnih izkušnjami s tega področja v delovnem okolju.

Lepo vabljeni!

Mag. Lucija L. Skok je pravnica, mediatorka na Okrožnem sodišču v Ljubljani ter certificirana MBSR učiteljica. Izvaja predavanja in programe MBSR s področja obvladovanja stresa in čuječe komunikacije. Njenih programov MBSR se lahko v živo udeležite v Mengšu in Radomljah.

Več o predavateljici na: www.lucijaskok.si

Prijava je obvezna na: drustvo.aia@gmail.com (z imenom in priimkom). Po prijavi pred dogodkom prejmete Zoom povezavo.