Kontakt

Društvo za razvoj podeželja LAZ
Zgornja Jablanica 1
1275 Šmartno pri Litiji
Slovenija


M: + 386 (0)51/312 739
E: info@laz.si
Rezultat iskanja slik za fb
About us - Association for rural development LAZ, Slovenia

Društvo LAZ je nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu in sicer na področju razvoja podeželja in na področju spodbujanja razvoja turizma na območju občine Litija in občine Šmartno pri Litiji.

Društvo je povezovalec in promotor turistične ponudbe Jablaniške doline:

Jablaniška dolina

Društvo izvaja projekt:Društvo je član:


Društvo je soustanovitelj: 


Društvo upravlja pisarno:


Naše programe sofinancirajo:
 


 
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Natečaj za okusne sladke "štrukeljce"

Vabimo vas k sodelovanju v natečaju za okusne sladke "štrukeljce" na dogodku "Dobrote Jablaniške doline 2023", ki ga prireja Občina Šmartno pri Litiji v sodelovanju z Društvom za razvoj podeželja Laz.

2. srečanje partnerjev projekta EUROFOLK

Med 18. in 19. avgustom 2023 je na idiličnih lokacijah - gradu Bogenšperk in v Šmartnem pri Litiji potekalo 2. srečanje partnerjev projekta EUROFOLK. Dogodka so se udeležili projektni partnerji treh držav: Avstrije, Hrvaške ter Slovenije. S skupno udeležbo prek 70  tujih državljanov, so se oblikovali edinstveni mostovi med Občino Pliberk (Avstrija), Občino Breznički Hum (Hrvaška) in Šmartnem pri Litiji (Slovenija). Koordinator izvedbe partnerskega srečanja je bil Društvo LAZ, ki že 20. leto deluje na območju Jablaniške doline.


18. Pohod po Jablaniški poti

 Zaradi napovedi slabega vremena je 18. pohod po Jablaniški poti prestavljen na nedeljo, 16. aprila 2023l

Društvo za razvoj podeželja LAZ vabi na  tokrat že 18.  pohod po Jablaniški poti, ki bo v nedeljo, 16. aprila 2023. Start pohodnikov je med 7:00 in 10:00 pri GD v Zgornji Jablanici.

Koncert Poklon moškim

 V mesecu marcu praznujemo veliko praznikov. Kar dva sta namenjena ženskam, eden, na katerega velikokrat pozabimo, pa moškim. 

V ŽPZ LAZ smo se odločile, da pripravimo koncert, s katerim bomo obeležile dan mučenikov in se tako poklonile svojim moškim.


   

Koncert ob 10. obletnici delovanja ŽPZ LAZ

Zborovsko petje je v Sloveniji, še posebej v občinah Šmartno pri Litiji in Litija, dobro razvito in pomembno pripeva k ohranjanju kulturne dediščine in identitete naroda. Slovenci radi pojemo in če ne prej, se v obdobju, ko otroci malo odrastejo, ko se dinamika v službi nekoliko umiri ali pa po upokojitvi, si želimo sredine, kjer bi lahko izživeli veselje do petja.