Domov | Aktualno | 14. DAN JAGOD IN ŠPARGLJEV

14. DAN JAGOD IN ŠPARGLJEV

Zadnjo majsko nedeljo Vas vabimo na tradicionalni že 
14. Dan jagod in špargljev.


Kulinarika in prijetno druženje za vso družino je glavno vodilo dogodka, ki se bo v nedeljo, 26. maja 2024 od 10.00 ure naprej odvijal v vasici Breg pri Litiji.

Dobrodošli. 


Breg pri Litiji je od Litije oddaljen dva, od Ljubljane pa 40 kilometrov. V dobre pol ure vožnje iz prestolnice se na podeželju lahko naužijemo svežega zraka in domačih dobrot.


Od 10. ure dalje boste lahko na dogodku, ki bo letos že štirinajstič potekala pri gasilskem domu na Bregu pri Litiji, poskusili okusne jedi iz špargljev in jagodne sladice. Obeta se tudi nekaj kulinaričnih novosti. Gurmanske užitke bo dopolnilo še sveže pečeno meso iz žara. Sveže jagode in šparglje boste lahko tudi kupili.

Domačini bodo na stojnicah predstavili lokalne dobrote in izdelke domače in umetnostne obrti. Tako kot vse na prireditvi, bo tudi glasba "domača". Vsi obiskovalci si boste lahko ogledali obnovljeno Zbirko Savskih prodnikov, ki smo ji dodali še zbirko ptic, ki živijo v porečju reke Save.

Vabljeni na kulinarično doživetje v naravi – v nedeljo, 26. maja 2024

 

Več informacij: www.laz.si, drustvo.laz@gmail.com, 051 312 739 (Mojca) ali 030 285 823 (Barbara). Spremljajte nas na FB strani: DrustvoLaz