Domov | Zgodilo se je | Predstav Društva Laz na ...

Predstav Društva Laz na sejmu Natour Alpe – Adria v Ljubljani, 28.- 30. januarja 2016

 Društvo za razvoj podeželja Laz se vsako leto predstavi na največjem turističnem sejmu v Sloveniji, Natour Alpe – Adria, ki se odvija konec januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Letošnje leto se je društvo na sejmu predstavljalo od četrtka, 28. do sobote, 30. januarja. Glavni namen predstavitve društva je bil promocija prireditev v Jablaniški dolini.

Sejem, ki smo ga poznali pod imenom Turizem in prosti čas, je bil nekoliko prenovljen z usmeritvijo v zeleni, aktivni turizem s poslovno borzo Natour. O  njegovi uspešnosti priča tudi dober odziv javnosti. Prenovljeni sejem Natour Alpe-Adria, na katerem se je predstavljalo prek 300 turističnih ponudnikov iz 12 držav, je obiskalo 15.000 ljudi. Sejem, ki  se je specializiral  v ponudbo zelenega, aktivnega turizma,  je sejem za popotnike, športnike, planince, pohodnike, aktivne rekreativce, tekače, kolesarje, ljubitelje adrenalinskih športov v naravi je pisan na kožo turistične ponudbe Jablaniške doline.  

Društvo LAZ se je tudi letos predstavilo v sklopu Turistične zveze Slovenije v hali C, ki je že po tradiciji rezervirana za turistična društva in zveze iz širne Slovenije. Dogajanje na sejmu je bilo živo, veselo in sproščeno, tako kot vedno, ko se predstavljajo turistična društva.  Jablaniška dolina je postala prepoznavna med Slovenci. Pohod po Jablaniški poti in Dan jagod in špargljev sta prepoznavni prireditvi Jablaniške doline, po kateri je med obiskovalci sejma veliko zanimanja. Navezovanje novih stikov, tako med obiskovalci kot razstavljavci sejma je bilo uspešno in veselimo gostov naših prireditev.