Domov | Zgodilo se je | 13. pohod po Jablaniški ...

13. pohod po Jablaniški poti minil v lepem spomladanskem vzdušju

 Sobota, 2.4.2016 je bila Jablaniška dolina v duhu že tradicionalnega 13. pohoda po Jablaniški poti. Množico pohodnikov je pričakala nasmejana skupina prostovoljk iz vrst društva Laz, ki je bil ponovno organizator pohoda. 

  Izredno lepo vreme je omogočilo, da je bila nenaporna 15 kilometrov dolga pot suha in zelo prijetna, kar se je tudi pokazalo na dobri volji številnih pohodnikov.
 

Startno mesto


Pot je bila suha in prijetna
 
Letošnja ponudba je bila malce okrnjena, saj je uvedba davčnih blagajn onemogočila nekaj pristne domače ponudbe ob poti. Vendar so se vse pomanjkljivosti razblinile na cilju v Gradišču pri Litiji, kjer je prisotne zabaval stand up komik Blaž Babič, zapele pa so jim predane članice Ženskega pevskega zbora Laz. Prav tako pa so jim zaigrali mladi harmonikarji, ki so posebnost našega pohoda, saj ga spremljajo že od samega začetka.
 

Ob povratku v dolino so si pohodniki z navdušenjem ogledali prenovljeno razstavo Domačijo spominkov, ki je letos naslovljena Potovanja in je na voljo za ogled skozi celo leto po predhodni najavi.

 
Tematska razstava v Hiši spominov z naslovom Potovanja

Nasmejani obrazi pohodnikov so nas spodbudili, da z organizacijo pohoda nadaljujemo tudi naslednje leto.