Domov | Zgodilo se je | Dan jagod in špargljev na ...

Dan jagod in špargljev na Bregu pri Litiji - 29. maj 2016

Na Bregu pri Litiji je Društvo za razvoj podeželja LAZ v nedeljo 29.5.2016 organiziralo že 8. tradicionalno prireditev Dan jagod in špargljev. Obisk je bil dober, žal pa je nevihta v drugem delu popoldneva pregnala obiskovalce, tako da se je prireditev zaključila prej, kot prejšnja leta. Prireditev je ena od večjih v litijski občin in je kar velik organizacijski zalogaj. Tasko kot na lanski prireditve, so pri izvedbi pomagali tudi člani ŽRD Litija. Prireditev je imela tudi humanitarno noto, s pomočjo KS in RK je bil del zaslužka od prireditve namenjen nakupu defibrilatorja.

Sončno vreme in dobra hrana sta privabila na prizorišče precej obiskovalcev, ki so si lahko poleg ponudbe svežih jagod in špargljev privoščili tudi jedi iz njih. Na stojnicah so številni rokodelci ponujali izdelke domače in umetne obrti.


Igra namiznega nogometa
 
In medtem ko so članice ŽRD Litija poskrbele za jedi iz žara in pijačo je kuhar Kavarne pri mostu prikazal svoje kulinarične spretnosti pri pripravi različnih jedi iz špargljev. Kavarna je imela na voljo tudi slasten sladoled, ki je pri visoki temperaturi res prijal.


Slastne jedi iz špargljev

In medtem ko so se otroci lahko igrali na igrišču ali pa likovno ustvarjali z eno izmed prostovoljk so se lahko odrasli zavrteli ob zvokih Litijskega odmeva.


Vroče je bilo!