Domov | Zgodilo se je | Ustvarjalna delavnica ...

Ustvarjalna delavnica Društva Laz za mladino iz Jablaniške doline, 26. November 2016

Društvo Laz je v okviru dogodka Dobrote jablaniške doline 2016 v soboto, 26. novembra organiziralo ustvarjalne delavnice za mlade.

Mentorice, Maja, Barbara in Patricija so imele veliko dela, saj se delavnice udeležilo več mladine, kot se je pričakovalo. Predvsem so prevladovali otroci stari od 4 do 10 let. Udeleženci delavnice so s pomočjo mentoric iz naravnih materialov kreirali adventne venčke. Smrekove vejice, storži, žir, želod, zimzeleno listje in jesensko cvetje so zlagali in postavljali na smrekovo lubje. Vse skupaj pa okrasili še z dodatki, kot so čajne svečke in drobni novoletni okraski, ki so služili kot jagoda na vrhu sadne kupe.


 
V drugem delu, pa so iz gline oblikovali posodice in štrukeljce, saj so njihove kreacije bile za namenjene za popestritev razstave jablaniških dobrot, ki jo je Društvo Laz postavil naslednji dan.
Otroci so ob ustvarjanju zelo uživali. Svoje izdelke so po zaključku razstave, ki je bila naslednji dan lahko odnesli domov.  PGD Jablanica se zahvaljujemo za brezplačno uporabo dvorane gasilskega doma.