Domov | Zgodilo se je | Štefanovo srečanje, 26. ...

Štefanovo srečanje, 26. december 2016

26. december 2016 smo se zbrali v gasilskem domu v Zgornji Jablanici, saj je ponovno napočil čas za Štefanovo srečanje.

Pester kulturni program tako za mlade kakor tudi za mlade po srcu se je pričel z lutkarji iz lutkovne skupine LILU iz Litije, ki so za najmlajše odigrali predstavo Medved in dežnik. Ime lutkovne skupine je LILU - sestavljanka, ki pomeni LITIJSKI LUTKARJI.


Sledili so nastopi lokalnih otrok, ki so pokazali svoje veščine in znanja v Pokaži kaj znaš. Vsi udeleženci so prejeli lepa darila, čemur pa je sledil vrhunec dogodka z obiskom Dedka mraza.


Dedek mraz je nato obdaril vse od najmlajših pa do malo starejših otrok, pozabil pa ni niti na starejše krajane, katerim je ob tej priliki prinesel nekaj sladkega.


Po odhodu Dedka mraza so obiskovalce razveselili tudi plesalci Folklorne skupine Vidovo, ko so zaplesali dolenjske in belokranjske plese, odigrali nekaj ljudskih običajev in seveda v program vključili tudi obiskovalce dogodka. Ko se je kulturni program zaključil so se tako nastopajoči kakor tudi obiskovalci posladkali z dobrotami (pečena jabolka, palačinke), vinom ki so jih napekle pridne gospodinje ter gostiteljice Društva za razvoj podeželja Laz. Obiskovalce je čakal seveda tudi domači čaj, kuhano vino ter aperitiv.

Tokratno srečanje je zaznamovalo izredno lepo vreme, ki je sicer že tako lep dogodek naredilo še malo bolj prazničen, vendar je tudi pripomoglo k temu, da je kar nekaj otrok iz okoliških vasi tokrat na prireditvi manjkalo. Upamo, da se bomo naslednje leto videli še v večjemu številu!


Program srečanja in obdaritev otrok omogoča Občina Šmartno pri Litiji, organizator je Društvo LAZ.