Domov | O nas | USTANOVITELJI

USTANOVITELJI


MIHA SEVER

Po poklicu je finomehanik z izkušnjami v elektromedicini, kjer se veliko dela z medenino. Medenina postane zanj osnovni izrazni material, ki ga občasno kombinira z drugimi kovinami. Izdeluje steklene vitrine, z njimi opremi vrsto trgovin. Od Obrtne zbornice Slovenije je dobil certifikat za izdelovanje domače umetne obrti. Razstavljal je na več razstavah.


Kovinska vrata, Pešci. 
 

MIRAN PEŠIČ

Je maturant Srednje gradbene šole. Rad obdeluje les, usnje in platno ter izdeluje mozaike iz kamna in keramičnih ploščic. Sodeloval na več skupinskih razstavah (Kopenhagen, Beograd, Ljubljana). L. 1997 ima prvo samostojno razstavo uporabnega pohištva iz masivnega lesa (KUD France Prešeren). Oblikoval dve naslovnici revije Mladina in dobi 1. nagrado tednika na natečaju za najboljšo masko znanih slovencev. Z izdelki iz glinomola opremi več izložb, gostinskih lokalov in trgovin. Z mozaiki je opremil fasade treh gostinskih lokalov. Izdeluje igrala iz masivnega lesa za otroška igrišča (Argentinski park, Ljubljana) in forma viva postavitve (igralo Mravlja; Srednja gozdarska in lesarska šola, Postojna (2010)) .

Fotogalerija izdelkov in več podatkov na povezavi.


MIRČ MATEK

Študiral je umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti. Sodeluje v dveh restavratorskih delavnicah, med drugim pri obnovi orgel v ljubljanski Stolnici. Na Metelkovi se pridruži mladinskim kooperativam, kjer restavrira stilno pohištvo. Izdeluje unikatne izdelke iz lesa in drugih materialov, kot so kolekcija ročno izdelanih svetil. Sodeluje s Studio Dvojka pri oblikovanju razstavnih elementov za razstavo »7. Slovenskih kipark 1918-1945« v Galeriji Miha Maleš, Mestni muzej Kamnik (2008/09). Izdela opremo za Mestno knjižnico Kamnik.Miza. 


Omara. 


STANE AVSEC

Končal poklicno šolo- smer oblikovalec kovin. Od l. 1989 do 1996 ima status samostojnega podjetnika.
L. 1996 se priključi Samorok zavodu, kjer razvija lastno ustvarjalnost. Izdeluje pohištvo iz kovine in opremlja lokale. Večkrat sodeluje na pohištvenih in obrtnih sejmih v Ljubljani. Sodeluje na več razstavah. Izdela unikatno kovinsko ograjo za YH Celica, Ljubljana. Sodeluje s postavitvami na Likovnih urbanih projektih (Akc Metelkova mesto).


Unikatna kovinska ograja, YH Celica. 


BARBARA ABRAM

Diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil. Izdeluje kolaže iz tekstilij. Aranžira na več sejemskih postavitvah doma in v tujini. Dela v razvojnem oddelku BPT d.d.
Oblikuje naslovnici za ediciji Littera Picta Gledališče v sodni dvorani (avtor Vasko Polič) in Krautov strojniški priročnik. Izdela grafično podobo za 7. Mednarodno srečanje Slovenskega biokemičnega društva (Maribor, 2007).
Izdela kratek animirani film (1997).


Tekstilni kolaž, detajl (poslikava svile, vezenina).