Kontakt
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SOŽITJE
ZA POMOČ OSEBAM Z MOTNJAMI V DUŠEVNEM RAZVOJU OBČIN
DOMŽALE, KOMENDA, LUKOVICA, MENGEŠ, MORAVČE IN TRZIN


NASLOV:
Ropretova 23, 1234 Mengeš
za pošto: KRIŽ 60, 1218 KOMENDA

DAVČNA ŠTEVILKA: 59812273
DAVČNI ZAVEZANEC: NE

TRR: SI56 0230 1001 4387 588/ NLB d.d. LJUBLJANA
TELEFON:

051 648 548 (tajnica, Bernarda Rozman)

E-POŠTA:

mod.sozitje@gmail.com


Predsednica Medobčinskega društva Sožitje:

dr. Tatjana Novak
tatjana.novak@guest.arnes.si
041 587 280


Podpredsednik Medobčinskega društva Sožitje:
Franci Rozman
franc_rozman1@t-2.net
041 672 221


Tajnica Medobčinskega društva Sožitje:
Bernarda Rozman
gsm: 041 553 804
mod.sozitje@gmail.com
gsm društvo: 051 648 548


Računovodkinja Medobčinskega društva Sožitje:
Breda Zlobko
breda.zlobko@yahoo.com
064 167 560
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Voščilo 2023

Ivan Minatti: Nekoga moraš imeti rad

Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,
nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se, lačna, nasiti bližine,
nekomu moraš, moraš, to je kot kruh, kot požirek vode, moraš dati svoje bele oblake, svoje drzne ptice sanj, svoje plašne ptice nemoči - nekje vendar mora biti zanje gnezdo miru in nežnosti -,
nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen ker drevesa in trave vedo za samoto - kajti koraki vselej odidejo dalje, pa čeprav se za hip ustavijo -, ker reka ve za žalost - če se le nagne nad svojo globino -, ker kamen pozna bolečino - koliko težkih nog je že šlo čez njegovo nemo srce -,
nekoga moraš imeti rad, nekoga moraš imeti rad,
z nekom moraš v korak, v isto sled - o trave, reka, kamen, drevo, molčeči spremljevalci samotnežev in čudakov, dobra, velika bitja, ki spregovore samo, kadar umolknejo ljudje. 

Naj vas v letu 2023 spremljajo zdravje, toplina, veselje, optimizem, sreča, dobra volja in polno ljubezni.


Nagovor članom društva

Spoštovani člani društva!

Že leto 2022 je bilo za društvene aktivnosti prijazno, saj smo izvedli vse začrtane plane, ki smo si jih zadali v začetku leta. Tudi letošnje leto planiramo izvedbo aktivnosti, ki smo jih začeli izvajati že v jesenskem obdobju in bodo nemoteno potekale naprej. 
Vabimo vas, da se nam pridružite.
Vsem iskrena hvala za vse prijazne spodbude, energijo in dobre želje. Skupaj nas povezujejo misli in energija, ki se pretaka med nami. Naj ne zastane in da se velikorat srečamo.


dr. Tatjana Novak, predsednica


Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Kako? Podarite nam 0,5% odmerjene dohodnine.

Vabimo vas, da 0,5 % dohodnine, ki jo sicer plačate v državni proračun, nakažete Medobčinskemu društvu Sožitje (Mengeš). Dobro delo lahko storite brez kakršnih koli stroškov!

Namesto v državni proračun lahko 0,5% dohodnine, ki jo od vas v vsakem primeru vzame država, namenite Medobčinskemu društvu Sožitje (Mengeš). Če se v lanskem letu ali do sedaj še niste odločili za namenitev dela dohodnine, lahko to storite kadarkoli. Vaša odločitev za vas ne predstavlja nikakršne dodatne finančne oziroma davčne obremenitve. V kolikor v prejšnjih letih še niste oddali zahteve za namenitev dela odmerjene dohodnine ali bi želeli prejemnika zamenjati, vas vabimo, da izpolnite spodnji obrazec, ga natisnete ter pošljete na svojo davčno izpostavo ali pa na naš naslov in ga bomo mi posredovali naprej.

Osebna asistenca - obvestilo Zveze Sožitje

Zveza Sožitje je ustanovila zavod z namenom izvajanja podpornih storitev za samostojno življenje, ki je že začel delovati. S strani MDDSZ smo prejeli tudi pogodbo za izvajanje osebne asistence. Tako se lahko tisti, ki že imajo odločbo CSD o priznani pravici do osebne asistence, zglasijo po telefonu ali po elektronski pošti na Zavodu za razvijanje in izvajanje podpornih storitev ga. Marina Omahen in se dogovorijo za realizacijo odločbe. Kontaktna številka je 059 045 830 ali 064 208 608 vsak dan med 8.00 in 16.00, elektronski naslov pa je info@zrips.si.

NOVA FACEBOOK STRAN

Imamo novo Facebook stran! Vabljeni, da nas všečkate in spremljate tudi tam. :-)
www.facebook.com/sozitjemenges/