Domov | Koledar dogodkov | 13. gorski tek in pohod na ...

13. gorski tek in pohod na Murovico

28. marec 2015, ob 8.45 uri
Kraj dogodka: Dolsko

V soorganizaciji z Športnim društvom Partizan Dolsko in Zagorica pri Dolskem, vas Turistično društvo Dolsko vabi na 13. gorski tek in pohod na Murovico ki bo v soboto, 28. marca 2015, s štartom pred kulturnim domom v Dolskem ob 8:45 za pohodnike ter ob 9:30 za tekače.

Opis proge:

Proga poteka po asfaltirani cesti iz Dolskega (262 m) proti pokopališču Sv. Agata. Po slabem kilometru se pot odcepi levo skozi podhod pod Zasavsko cesto in nadaljuje čez travnik (označeno s stožci) do obgozdne poti, prečka potok in se nasproti pokopališča Sv. Agata priključi na pot Jurija Vege. Tu se prične proga strmo vzpenjati do osamele hiše pri Gašperju. Po krajšem ravninskem delu prečka lokalno cesto Dolsko - Križevska vas in se po strmem asfaltiranem delu povzpne do vasi Vrh nad Dolskim. Od tam se nadaljuje po strmi markirani pešpoti proti vrhu Murovice. Zadnji del proge na grebenu Murovice je večinoma raven. Cilj je na vrhu Murovice (743 m). Razglasitev rezultatov & žreb nagrad Tekmovalci se spustijo nazaj po progi do vasi Vrh, kjer jih čaka oprema (cca 10' hoje) in kjer je možno tudi parkirati.

Kategoriji:

Enotna ženska in enotna moška.

Razglasitev in žreb:

Pri rojstni hiši Jurija Vege v Zagorici nad Dolskim ob 11:45 (5' od vasi Vrh) oz. ob koncu kulturnega programa ob občinskem prazniku, ki se bo pričel ob 11. uri.

Prijavnina:

Prijavnina znaša 5 € za tekače in pohodnike in se plača ob prijavi pred Kulturnim domom v Dolskem od 8:00 do 8:45 za pohodnike ter do 9:20 za tekače.

Nagrade in novost:

Vsak prijavljen tekač in pohodnik dobi praktično darilo ter malico/topli obrok in pijačo na razglasitvi. Prvi trije v obeh kategorijah bodo prejeli kolajne in praktične nagrade. Za pohodnike bomo pripravili kratek vprašalnik, ki ga bodo lahko rešili med pohodom. Izmed tistih, ki bodo pravilno odgovorili na vprašanja in jih na vrhu Murovice oddali do 10.30, bomo med razglasitvijo v Zagorici izžrebali nekaj praktičnih nagrad.

Informacije:

● M: 040/840 750, Matevž Bokalič za tekače in
● M: 031/412 057, Zlatka Tičar za pohodnike,
● Internet: www.sddolsko.si , www.facebook.com/sddolsko

Opozorilo:

Udeležba na teku in pohodu je na lastno odgovornost. Vsak udeleženec s podpisom na prijavnici zagotavlja, da od organizatorja ne bo terjal nikakršne odškodnine v primeru nezgode. Za mlajše od 14 let s podpisom jamčijo starši. Uporaba pohodniških palic med tekom ni dovoljena.