Iskalnik po dogodkih

Vrsta prireditve
Kultura
Šport
Turizem
Izobraževanje
Drugo

Občina

Motnje hranjenja

15. februar 2023, ob 17.00 uri
Kraj dogodka: AIA - MCM, Slovenska cesta 28

Motnje hranjenja niso samo preokupacija s hrano, motnje hranjenja so povezane z nenehnimi mučnimi mislimi in težkimi čustvi ob vsakem obroku. Namesto, da bi nam hrana dajala moči, nas ubija! Motnje hranjenja slabo vplivajo na vse vidike življenja in včasih življenje samo spremenijo v pekel.

Vedenja povezana z motnjami hranjenja vključujejo omejevanje hrane, kar lahko povezujemo s preveliko potrebo po nadzoru, prenajedanjem, kar lahko v splošnem povezujemo s kompenzacijo po ljubečih občutkih in kompulzivnim čiščenjem, bruhanjem in vadbo, kar lahko povezujemo z zavračanjem svojega telesa ali dela osebnosti. Motnje hranjenja delujejo po podobnih mehanizmih, kot zasvojenost, vendar jih težko enačimo, ker se hrani ne moremo odpovedati, tako, kot substanci, ki povzroča zasvojenost. S hrano je potrebno najti mir, da pa bi lahko to dosegli, moramo najti mir s seboj, s starimi ranami in nerazrešenimi travmami.

Zaradi motenj hranjenja trpi veliko ljudi, največkrat so to ženske v starosti od 12 do 35 let, čeprav v zadnjem času ne zaostajajo tudi fantje.

Družbeni mediji sicer neposredno ne vplivajo na nastanek motenj hranjenja, lahko pa igrajo pomembno vlogo pri tistih, ki so dovzetni zanje.

O motnjah hranjenja se bomo pogovarjali v sredo, 15.2. ob 17.00 v Društvu AIA. Predstavili pa vam bomo tudi Pogovorno skupino za samorefleksijo in pomoč, ki bo delovala v Mengšu.

Predavali bosta mag. Mateja Kržin in Metka Ves.

Predavanje je brezplačno in bo potekalo v živo v prostorih mladinskega centra in preko Zoom aplikacije.
Prijava na povezavi: https://forms.office.com/r/UhU0a2Gvs0Organizator: AIA - Mladinski center Mengeš

Povezava na domačo stran: srce-me-povezuje.si/drustvo-aia

Copyright © 2009 - 2023, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.