Domov | Aktualno | Državno prvenstvo v igri ...

Državno prvenstvo v igri dvojic 2020

 

V nedeljo 20.09.2020 se je odvijalo državno tekmovanje v igri dvojic, prijavljenih je bilo 54 parov iz celotne Slovenije.
Bšd Logatec sta zastopala dva para in sicer v 1. postavi Petrovič Slavko/Gorišek Gregor in 2. postava Blažič Franko/Treven Albert.
Tekmovanje se je odvijalo po sistemu izpadanja. Petrovič/Gorišek sta tekmovanje pričela na balinišču v Cerknici kjer sta zmagala proti Postojni in se uvrstila v naslednji krog, Blažič/Treven pa sta tekmovanje pričela v Postojni in izgubila proti Planini Petrič in zanju se je tekmovanje žal končalo.
Petrovič/Gorišek sta nadaljevala tekmovanje v Planini pri Garčerevcu kjer sta zabeležila drugo zmago proti Planini Petriču in se tako uvrstila med 16 najboljših.
V Postojni na zunanjih igriščih sta se za med osem najboljših pomerila z nasprotnikoma iz Ilirske Bistrice in tudi v tretje jima je uspelo zabeležiti zmago in tako sta se Petrovič/Gorišek uvrstila med osem najboljših parov v Sloveniji. Za uvrstitev med štiri najbolše sta morala premagati par Čeh/Petrič iz Hrasta, vendar sta Petrovič/Gorišek morala priznati premoč igralcema iz Hrasta, ki sta na koncu v finalu po dramatičnem zadnjem obratu morala priznati premoč igralcema iz Pivke.
Par Petrovič Slavko in Gorišek Gregor sta na koncu zasedla odlično 8. mesto.
Grafikon poteka tekmovanja si lahko pogledate na povezvi: www.balinarska-zveza.si/doc/sezona/2020/dp-dvojiceclani-2020.pdf