Domov | Fotogalerija

Fotogalerija

Srečanje društev občine Litije in Šmartna pri Litiji

V  soboto, 18.10.2014 smo se v Litiji srečale članice društev podeželskih žena in deklet ter kmetic občin Litija, Šmartno pri Litiji in Moravče. Bilo nam je zelo lepo, predvsem pa smo zabavale in popestrile naš vsakdanjik.

Izbor za kmetico leta 2014 v Zagorju

Oktobra je bil izbor za Kmetico leta 2014. Zmagala je Milka Podričnik. Naša članica Barbara Bučar pa se je predstavila s svojima fotografijama kozic.

Knjižica z recepti

Knjižica z recepti je že pripravljena. Članice DPŽD Polšnik jo bomo dobile na občnem zboru, ki bo naslednje leto. Takrat pa bo knjižica objavljena tudi na naši spletni strani.

Izlet v Lesce in okolico

Nekaj članic se je potepalo po Radovljici, sadovnjaku in Lescah.

14. kmečki dan na Kmetiji Končar

V soboto 19.07.2014 smo tradicionalno prireditev Kmečki dan preživeli na kmetiji Končar. Bilo nam je zelo lepo.

Kuharski tečaj: priprava pogostitev za skupine ob različnih priložnostih

Dne 25.06.2014 smo se članice DPŽD Polšnik in Društva za razvoj podeželja LAZ udeležile piknika na malo drugačen način v gostilni Pustov mlin.

Kuhanje z Robertom Merzelom

Konec marca smo imele, v okviru projekta LAS Srca Slovenije, v gostilni Pustov mlin, kuharsko delavnico. Tam smo imele priložnost kuhati s priznanim kuharjem g. Robertom Merzelom. Z veseljem nam je dovolil, da mu pomagamo in tako si še bolj vtisnile v spomin sam potek priprave jedi.

Ogled dobrih praks - Prekmurje

Na začetki maja smo se z Društvom za razvoj podeželja LAZ odpravili na strovovno ekskurzijo po Pomurju in Prekmurju. Obiskali smo Zadrugo Pomelaj, nasad paradižnikov znamke Lušt, se umili v Davidovem izviru ter se sprehodili ob Bukovniškem jezeru. Poskušali smo razne pripravljene jedi iz špargljev na prireditvi ...