Domov | Aktualno | Talenti v živo - Sandra Erpe

Talenti v živo - Sandra Erpe

 

Sandra je 23-letna kantavtorka, dolenjka, ki zadnja leta ob študiju primerjalne književnosti in literarne teorije živi in ustvarja v Ljubljani. Zase pravi, da se ne boji življenja.

Z glasbo se ukvarja od osmega leta, ko je v glasbeni šoli začela igrati klavir. Kasneje je nadaljevala še s privatnimi urami kitare in solo petja. Poleg omenjenega se je ukvarjala s pisanjem poezije in tako so kmalu začela nastajati prva avtorska dela, ki jih je pevka predstavila na festivalih, tekmovanjih ter v lokalnih barih in kavarnah. Na Festivalu mladinske kulture Vizije v novi Gorici je bila nagrajena z rock vizionarjem za celostni avtorski izraz.

Sandrina dela govorijo o njenih občutkih, izkušnjah in nasploh vsem, kar jo v življenju pretrese ali se je na kakršenkoli način dotakne. V poetičnem popu se spogleduje z jazzom, bluesom, r'n'b-jem, soulom in rockom in najraje ima teme kot so ljubezen, prijateljstvo, iluzije, strasti ipd.

Nekdanja tekmovalka šova Slovenija ima talent, se skozi pesmi podaja v razkrivanje lastnih, skritih zgodb, pri čemer je ne ustavi nobena, še tako grenka izkušnja. V glasbi ob spremljavi kitare in klavirja je avtorica našla pot, da se izrazi in pokaže, kdo v resnici je.

Največ poudarka Sandra daje poetičnim tekstom, saj ji ni vseeno za njihovo sporočilo. Njen prvenec – skladba Sinonim za mojo mladost – govori o močnem hrepenenju po ljubljeni osebi, s katero kljub očitni naklonjenosti kar ne moreta in ne moreta najti skupnega jezika.

Zase pravi,da v prvi vrsti ni pevka, ni kitaristka in ni pianistka, je hkrati vse to, pa nič od tega, najbližje ji je, da je avtorica svoje glasbe.