Domov | O nas | O NAS

O NAS


AIA, društvo za izboljšanje kvalitete življenja
, deluje od leta 2009.

AIA (izg. aja) pomeni sončno deželo mnogih možnosti. Po grški mitologiji je Odisej na svoji odisejadi na otoku AIA srečal najboljšo grško čarovnico Kirko. Znala je sneti celo zvezde z neba. Ni pomembno, kje je ta izgubljeni otok, ali je kje ob Italiji ali v Jadranskem morju pri Cresu ali daleč na vzhodu. Za nas je AIA simbol sonca in dežela neskončnih možnosti, ki čakajo, da jih uresničujemo in polno živimo.


Naše delovanje razširjamo z mladinskim centrom, namenjenim vsem mladim (brez omejitev) in mladim po srcu. Občina Mengeš nam je oktobra 2011 zagotovila osnovne prostore (staro knjižnico).

AIA - Mladinski center Mengeš (AIA-MCM) deluje na vseh področjih, ki bogatijo življenje. Področje delovanja AIA-MCM je zelo široko, od umetniško - kulturne dejavnosti, glasbe, športa, aktivnega, organiziranega druženja, ljubiteljstva do živali, sprostitvenih dejavnosti, varstva okolja in do humanitrne dejavnosti.

Temeljno načelo AIA-MCM je biti odprt za nove ideje, oblike delovanja in združevanja ter sprejemanja različnosti. Cilj AIA-MCM je spodbujanje mladostnikov in otrok k aktivnemu preživljanju prostega časa, krepitev pozitivnih socialnih stikov in vpliv na razvoj pozitivnih vrednot. Namenjeno je vsem, ne glede na starost, narodnost, raso, pogled na svet ali veroizpoved.

Pridi, poglej, udeleži se, sodeluj, predlagaj, pomagaj, svetuj, bodi del zgodbe AIA-MCM.

Razmišljajmo brezmejno, ustvarjajmo in uresničujmo svoje sanje!