Domov | Aktualno | Probiotiki, mikrobiota in ...

Probiotiki, mikrobiota in zdravje

Že Hipokrat je govoril, da se večina bolezni začne v črevesju in da ravnovesje v prebavnem sistemu vpliva na naša čustva, imunski sistem in življenjsko energijo. Zdravje črevesja je tesno povezano tudi s črevesno mikrobioto, torej z razmerjem med dobrimi in slabimi bakterijami v našem črevesju. Za zdravo črevesje in ustrezno mikrobioto lahko poskrbimo na več načinov, eden je tudi uživanje makrobiotičnih živil in probiotikov.

Vljudno vas vabimo na predavanje, na katerem boste izvedeli, kaj so makrobiotična živila in probiotiki ter kakšen je njihov vpliv na črevesje in naše zdravje.

Predavateljica Mateja Kržin je medicinska sestra, zadnjih 10 let pa se intenzivno izobražuje na področjih alternativne in komplementarne medicine, iz česar tudi končuje doktorat. Njeno predavanje temelji na širokem in splošnem vpogledu v funkcije in delovanje mikrobiote, slušatelje pa želi naučiti osnovnega razumevanja njihovega delovanja, da razumejo logiko izbire ustrezne hrane zase in za svojo mikrobioto. Vsebina vam bo predstavljena razumljivo in preprosto, a vendar dovolj strokovno, da boste izvedeli veliko novega.

Vstop prost.