Domov | Aktualno | Ogled dobrih praks - od ...

Ogled dobrih praks - od Grosupeljskega polja v Tuhinjsko dolinoLetošnji ogled dobrih praks je bil namenjen spoznavanju delovanja turističnih društev in turističnih točk v Grosuplju in Tuhinjski dolini, ki jih vodijo omenjena turistična društva, Turistično okoljsko društvo Županova jama, Turistično društvo Cer in Turistično društvo Tuhinjska dolina. Prav vsa ta društva smo skupaj z Društvom Laz partnerji v projektu Turizem na podeželju, ki ga financira Ministrstvo za javno upravo. Vsa društva skupaj in vsako posebej izkoriščamo priložnosti turističnega potenciala v obliki dodatne ponudbe, ki jo društva in območja, kjer delujemo, imamo

Ponudbo društev in območja v katerih delujemo smo tekom leta povezali v skupen integralni turistični produkt. Razmere v septembru so dopuščale, da smo se člani društva Laz z avtobusom popeljali po delu te poti. V programu je tudi ogled naše zbirke savskih prodnikov na Bregu, katere ogled smo tokrat preskočili.
Z dobrodošlico smo sončno nedeljo začeli v Županovi jami, biseru dolenjskega sveta, ki z bogato kapniško okrašenimi dvoranami zagotovo sodi med lepše slovenske turistične jame. Na enournem ogledu z jamskim vodnikom, z »čelnimi« lučkami, smo spoznali njen osupljiv podzemni svet. Pot nas je vodilo v bližnje Cerovo in v Vodomčev gaj, kjer je urejeno idilično naravno okolje s prepletom mokrišč, ribnikov in travnikov za katerega so poskrbeli člani Turističnega društva Cer.
Po dobri domači hrani smo pot nadaljevali v Tuhinjsko dolino in se bosi sprehodili po Kneippovi poti in tako spoznali Kneippovo filozofijo zdravega načina življenja. Po predstavitvi dela in aktivnosti Turističnega društva Tuhinjska dolina, smo dan končali na Kneipp večerji v poudarkom na lokalni sezonski kulinariki.
Navdušenja ob spoznavanju še neodkritih kotičkov Slovenije nedaleč stran nismo mogli skriti. Ko bo spet mogoče potovati nam bodo obisk »vrnile« tudi naše partnerske organizacije.