Domov | Zgodilo se je | Sen kresne noči

Sen kresne noči

2003 - Sen kresne noči

Naslov z namenom spominja na znano Shakespearevo igro Sen kresne noči. Za mlade v Kresnicah je bil to prvi glasbeni večer, ki je njim in organizatorjem predstavljal pravi res sen, ki je nastajal in bil predstavljen v maju 2003.

V Kresnicah smo se na enem izmed sestankov KUD-a pogovarjali o kulturnih dogodkih, ki naj bi se še zgodili v kulturni sezoni 2002/2003. Beseda je dala besedo in nastala je ideja za glasbeni večer. Glasbeni del gledališke skupine se je navdušil nad idejo, da bi povabili čim več mladih iz Kresnic, da bi pokazali svoje glasbeno znanje in navdušenje ter se v maju dokazali na prireditvi. Ta bi bila namenjena predvsem nastopajočim samim, njihovim staršem in vsem, ki bi si prišli ogledat glasbeni večer.

Večer je nastajal v več fazah. Priredili smo avdicijo, katere se je udeležilo zelo veliko mladih nadobudnežev – nekateri so prišli »malo pogledat, kaj se dogaja«, drugi pa so se dejansko namenili vztrajati do konca.

Seveda smo vse, ki so prišli na avdicijo, tudi sprejeli, saj je bil naš glavni namen pridobiti čimveč mladih. Vsako soboto od marca do maja smo se dobivali v OŠ Kresnice in se dogovarjali, kaj bo kdo predstavil na glasbenem večeru ter vadili. Na začetku je bilo mišljeno, da bodo predstavili samo instrumentalne glasbene točke, a se je kasneje izkazalo, da bi mladi radi tudi plesali, peli in recitirali. Vse ideje smo upoštevali in tako se vse skupaj začelo.

Predsednica našega KUD-a, Marija Tomšič, je organizatorjem zaupala, da pridejo še glasbene »gostje«, vendar naj bi to presenečenje ostalo skrito do konca. In res, do samega glasbenega večera ni skoraj nihče vedel, da pridejo v Kresnice kot gostje tudi SESTRE!

Dvajset nastopajočih je pripravilo osem točk, piko na I pa so postavile Sestre, ki so pripravile nekaj pesmi in nas res počastile s svojim prihodom.

Pripravljanje večera nam je bilo v velik užitek. Na pomoč so nam priskočili znanci z ozvočenjem, pridne roke, ki so postavljale oder, in vsi, ki so bili z nami od začetka do koncerta.