Domov | O nas | O nas

O nas

Medgeneracijsko društvo za kakovostno starost Srečno Zagorje je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki v javnem interesu opravlja humanitarno dejavnost na področju socialnega varstva in s tem prispeva k bogatenju življenja v svojem ožjem in širšem okolju. Društvo deluje od februarja 2004.

Naziv SREČNO si je društvo nadelo na predlog prve skupine, ki se je usposabljala za prostovoljno delo s starimi ljudmi. Ime so povezali z dvestoletno tradicijo rudarjenja v zagorski dolini. To obdobje se je zaključilo, ime pa bo ostalo še za prihodnje rodove, na katere se prenašajo pozitivne izkušnje tako znane rudarske - knapovske solidarnosti in medsebojne pomoči ter zaupanje in razdajanje za sočloveka. Rudarski pozdrav je bil in še vedno je - SREČNO.

Srčnost
Resnica
Enotnost
Človečnost
Načelnost
Odločnost

Namen in poslanstvo društva je pomembnost medgeneracijskega druženja, reševanja in lajšanje socialnih stisk starih ljudi, njihovo zagovorništvo, krepitev njihovega zdravja ter nudenja pomoči. Predvsem je treba poudariti medgeneracijske vezi, s katerimi vzpostavljamo in ohranjamo lep in spoštljiv odnos do vseh ljudi. Prostovoljsko delo lahko opravlja vsak, ki ima veselje in voljo narediti nekaj za druge in zase. Ni pomembno, kakšen je vaš poklic, izobrazba ali predhodne izkušnje, pomembno je le veselje, nekaj narediti zase in za kakovostno starost danes in jutri. Vsi skupaj smo s svojim delom dokazali, da za lepšo medgeneracijsko sožitje in bogato jesen življenja lahko največ naredimo sami.